top icon
Κόσμος

Το νέο VW ID.7 είναι ο αντίπαλος του Tesla Model 3

Με το νέο VW ID.7 η γερμανική εταιρεία «βλέπει» απευθείας το Tesla Model 3 αυξάνοντας ταυτόχρονα την προσφορά των διαθέσιμων ηλεκτρικών μοντέλων της οικογένειας «ID».

Το νέο VW ID.7 δεν είναι μόνο η νεότερη προσθήκη στην ταχέως αναπτυσσόμενη ηλεκτρική οικογένεια «ΙD» του Γερμανού κατασκευαστή αλλά και ο απευθείας αντίπαλος του Tesla Model 3 που από το 2017 και μετά έχει μονοπωλήσει την εν λόγω αρένα.

Το 4θυρο, αλλά τύπου liftback, νέο ID.7 που είδε σήμερα τα φώτα της δημοσιότητας στα πλαίσια της παρουσίας της γερμανικής φίρμας στην έκθεση τεχνολογίας CES αποτελεί επί της ουσίας την εξέλιξη του πρωτοτύπου ID. Aero που έχει ήδη αποκαλύψει η VW στην Κίνα και συνάμα το πρώτο sedan που βασίζεται στην πλατφόρμα MEB. Την ίδια στιγμή είναι το έκτο μοντέλο της οικογένειας μετά τα ID.3, ID.4, ID.5, ID.6 και ID. Buzz.

VW ID.7

«Με το νέο ID.7, επεκτείνουμε τη γκάμα των ηλεκτρικών μας μοντέλων στις ανώτερες κατηγορίες. Το sedan θα προσφέρει κορυφαία τεχνολογία και ποιότητα. Το ID.7 είναι ένα από τα 10 νέα ηλεκτρικά μοντέλα που σχεδιάζουμε να κυκλοφορήσουμε μέχρι το 2026. Ο στόχος μας; Nα προσφέρουμε κατάλληλα προϊόντα για τους πελάτες μας σε κάθε κατηγορία», δήλωσε ο Thomas Schäfer, Διευθύνων Σύμβουλος της VW.

VW ID.7

Το νέο ID.7 έχει μήκος 4.940 χλστ., πλάτος 1.859 χλστ. και ύψος 1.529 χλστ., ενώ το μεταξόνιό του είναι 2.969 χλστ., όπως και στο ID. Buzz. Συγκριτικά με τα συμβατικά αδέλφια του, το νέο EV των Γερμανών είναι μακρύτερο τόσο από το Passat όσο και από το Arteon. Σχεδιαστικά, το εμπνευσμένο από τα QR codes καμουφλάζ του αυτοκίνητου – το οποίο φέρει την ονομασία Electroluminescent και αποτελείται από 40 στρώματα βαφής που διαπερνώνται από ηλεκτρικό ρεύμα, ώστε να φωταγωγούνται τα 22 διαφορετικά τμήματα του αυτοκινήτου – κρύβει εντέχνως τις γραμμές του αμαξώματος.

VW ID.7

Στο εσωτερικό, υπάρχουν αξιοσημείωτες εξελίξεις και βελτιώσεις σε σχέση με τα τρέχοντα μοντέλα της οικογένειας ID. Το σύστημα infotainment έχει αναθεωρηθεί με τα χειριστήρια ελέγχου της θερμοκρασίας του κλιματισμού να φιλοξενούνται στην κύρια αρχική σελίδα της οθόνης αφής των 15 ιντσών. Υπάρχουν επίσης έξυπνοι αεραγωγοί που αρχίζουν να ψύχουν ή να θερμαίνουν την καμπίνα όταν οι αισθητήρες ανιχνεύσουν ότι τα κλειδί βρίσκεται κοντά στο αυτοκίνητο. Την ίδια στιγμή, μια οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας δίνει επίσης το «παρών».

VW ID.7

Από εκεί και πέρα, η VW έχει αποκαλύψει ελάχιστες τεχνικές λεπτομέρειες για το νέο ID 7, το οποίο θα αποκαλυφθεί πλήρως αργότερα μέσα στη χρονιά, πριν το εμπορικό του λανσάρισμα στα τέλη του 2023. Ωστόσο, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι η κορυφαία του έκδοση θα προσφέρει αυτονομία με μια φόρτιση που θα φτάνει τα 700 χλμ – αυτή η έκδοση θα διαθέτει μπαταρία μεγαλύτερη σε σχέση με την «77άρα» που αποτελεί σήμερα την κορυφαία επιλογή στη γκάμα ID. Όπως συμβαίνει με τα Ioniq 6 και Model 3, το νέο ID.7 θα διατίθεται σε πισωκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες αντίστοιχα, η ισχύς των οποίων δεν προσδιορίζεται ακόμα από τη γερμανική εταιρεία.

VW ID.7

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • VW ID.7 - Σύστηα κλιματισμού
  • VW ID.7
  • VW ID.7
  • VW ID.7
  • VW ID.7 - Σύστημα κλιματισμού
  • VW ID.7 - Σύστημα κλιματισμού
  • VW ID.7 - Σύστημα κλιματισμού
  • VW ID.7 - Σύστημα κλιματισμού
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ