top icon
Κόσμος

To ταχύτερο EV παραγωγής στον κόσμο έχει την υπoγραφή της Rimac – και λέγεται Nevera (video)

Η Nevera των 1.914 ίππων της κροατικής Rimac σπάει το ρεκόρ τελικής ταχύτητας στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων παραγωγής. Δείτε πως.

Πριν λίγους μόλις μήνες, η Nevera της κροατικής Rimac είχε καταπλήξει τα πλήθη έχοντας «γράψει» τον καθ’ όλα «καθηλωτικό» χρόνο των 8,582 δλ. για την κάλυψη των πρώτων 400 μέτρων από στάση. Σήμερα, το ηλεκτρικό… θηρίο που έχει εντυπωσιάσει ακόμα και τους πλέον έμπειρους οδηγούς και δοκιμαστές στον κόσμο, καταρρίπτει ένα ακόμα ρεκόρ ταχύτητας.

Πο συγκεκριμένα, με πεδίο… δράσης το Automotive Testing Papenburg στη Γερμανία, το ηλεκτρικό hypercar του Mate Rimac κατάφερε να «πιάσει» την τελική ταχύτητα των 412 χλμ./ώρα έχοντας πίσω από το τιμόνι τον επικεφαλής οδηγό δοκιμών και εξέλιξης της Rimac, Miro Zrnčević.

Το συγκεκριμένο περιβάλλον επιλέχθηκε από την εταιρεία για έναν απλό λόγο: οι εγκαταστάσεις του Automotive Testing Papenburg περιλαμβάνουν δύο μεγάλες ευθείες, με κάθε μια να έχει μήκος 4 χιλιομέτρων.

Rimac Nevera

Καθώς η Nevera έβγαινε από την τελευταία καμπή στη μεγάλη ευθεία, η ταχύτητά που είχε αναπτύξει ήταν ήδη 250 χλμ/ώρα, με τον Miro Zrnčević να «απελευθερώνει» στη συνέχεια την πλήρη ισχύ του προηγμένου συστήματος μετάδοσης κίνησης με τους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες εκτοξεύοντας το hypercar της Rimac στα 412 χλμ/ώρα.

«Το να ταξιδεύεις με 412 χλμ./ώρα σημαίνει να κινείσαι με το ένα τρίτο της ταχύτητας του ήχου», είπε ο Miro Zrnčević. «Με τη Nevera δημιουργήσαμε ένα αυτοκίνητο που μπορεί να διανύσει μεγάλες αποστάσεις με μία μόνο φόρτιση, μπορεί να αντιμετωπίσει στροφές ακόμα και σε πίστες και μπορεί να κάνει drift καθώς και να σπάσει ρεκόρ ταχύτητας σε ευθεία, τόσο στην επιτάχυνση όσο και σε τελική ταχύτητα.»

Πριν δείτε το σχετικό βίντεο στη συνέχεια, αξίζει να σημειώσουμε ότι όλες οι Nevera που παραδίδονται στους πελάτες έχουν «κόφτη» στα μόλις(!) 352 χλμ./ώρα. Ωστόσο, σε ειδικά event και σε ελεγχόμενο περιβάλλον, η Rimac υπόσχεται πως το εν λόγω ηλεκτρονικό καλούδι μπορεί να παρακαμφθεί υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των ανθρώπων της.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ