top icon
Κόσμος

Έρχεται ηλεκτρικό C-SUV από την VW – Δείτε πότε θα λανσαριστεί

Η VW επιβεβαίωσε ότι η ηλεκτρική εκδοχή ενός C-SUV έρχεται σύντομα και φυσικά θα έχει το πρόθεμα ID. που συνοδεύει όλα τα μοντέλα του «είδους» της γερμανικής εταιρείας.

Και επίσημα πλέον η VW επιβεβαίωσε ότι θα παρουσιάσει ένα compact ηλεκτρικό SUV, το οποίο θα λανσαριστεί το 2026. Μάλιστα, αναμένεται να συμπληρώσει τη γκάμα του πετυχημένου Tiguan και φυσικά να έχει το πρόθεμα ID. που συνοδεύει και χαρακτηρίζει όλα τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της γερμανικής εταιρείας.

Δείτε επίσης: Την αποκάλυψη του νέου VW Tiguan

Το γεγονός ότι μέσα στο 2023, το 54,2% των αυτοκινήτων που πούλησε η VW παγκοσμίως, ήταν SUV, εξηγεί εν μέρει την προσοχή που δίνουν οι Γερμανοί στα οχήματα αυτής της κατηγορίας. Με δεδομένο λοιπόν, ότι ο εξηλετρισμός τρέχει με γοργούς ρυθμούς στους κόλπους της, σύντομα θα παρουσιαστεί ένα C-SUV που θα είναι ηλεκτρικό.

VW Tiguan 2023

VW Tiguan 2023

Μάλιστα, όπως σε άλλη στιγμή οι άνθρωποι της VW είχαν ανακοινώσει, το γεγονός ότι τα Golf και Tiguan θα περάσουν σε μια νέα ηλεκτρική εποχή δεν συνεπάγεται ότι θα απωλέσουν και το όνομά τους. Προχωρώντας στο «σήμερα», στελέχη της γερμανικής εταιρείας, ανακοίνωσαν ότι μέσα στο 2026 θα παρουσιαστεί ένα C-SUV αμιγώς ηλεκτρικό.

Δείτε επίσης: Την πρεμιέρα του νέου VW Golf

Το C-SUV, ή υποθέτουμε το ID. Tiguan, κατά την ονοματοδοσία που έχει η VW για τα ηλεκτρικά της μοντέλα. Θα πατάει στην πλατφόρμα MEB+ αυτή που χρησιμοποιείται σε ID.3, ID.4, ID.5, ID.7 και ID. Buzz. Αναμένεται να έχει παρόμοιες διαστάσεις με το μοντέλο που αντικαθιστά, κοντά στα 4,5 μ., αλλά, λόγω της ηλεκτρικής πλατφόρμας, θα προσφέρει καλύτερη ευρυχωρία.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ