top icon
Κόσμος

Volvo ΕΜ90: Ένα κινητό ηλεκτρικό living room σε τέσσερις τροχούς

Μπορεί τα MPV να φθίνουν σε δημοτικότητα, εντούτοις η Volvo επιμένει παρουσιάζοντας και επίσημα τη δική της πολυτελή πρόταση στην κατηγορία, η οποία φέρει την ονομασία ΕΜ90.

Το νέο Volvo EM90 είναι το τρίτο κατά σειρά EV από το στρατόπεδο των Σουηδών μετά τη ναυαρχίδα της μάρκας, το EX90 και το μικρό EX30, το οποίο οδηγήσαμε πρόσφατα στην Ισπανία. Και συνάμα ένα πολυμορφικό όχημα -το πρώτο στην ιστορία της Volvo- με ηλεκτρική καρδιά το οποίο υπόσχεται παροιμιώδεις ανέσεις στο εσωτερικό του.

Σχεδιασμένο κυρίως για την κινεζική αγορά, το EM90 βασίζεται στο «009» της αδελφής μάρκας Zeekr, αλλά με διαφορετική εσωτερική και εξωτερική σχεδίαση που φέρει το σχεδιαστικό DNA της Volvo.

Volvo EM90

Στο εσωτερικό δεσπόζουν έξι θέσεις, σε τρεις σειρές, με τη μεσαία να αποτελείται από καθίσματα-πολυθρόνες τα οποία μπορούν να μετακινηθούν κατά τον διαμήκη άξονα του ΕΜ90, να ανακλιθούν μέσω ηλεκτρομηχανισμών – αλλά και να θερμανθούν. Διαθέτουν επίσης ανακλινόμενα τραπεζάκια και ανεξάρτητες απτικές οθόνες για τον έλεγχο του κλιματισμού και διάφορες άλλες λειτουργίες, σε συνδυασμό με μια οθόνη 15,6 ιντσών που αναδιπλώνεται από την οροφή.

Volvo EM90

Η Volvo δίνει έμφαση στην προηγμένη λειτουργικότητα του φωνητικού βοηθού του EM90 δηλώνοντας ότι με μια εντολή «οι επιβάτες μπορούν εύκολα να μετατρέψουν το εσωτερικό του EM90 σε θέατρο, αίθουσα συσκέψεων ή υπνοδωμάτιο για τα πίσω καθίσματα».

Το εμπρός μέρος της καμπίνας θυμίζει έντονα άλλα νέα μοντέλα της Volvo, με ένα μινιμαλιστικό ταμπλό που φιλοξενεί μια οθόνη infotainment με διαγώνιο 15,4 ιντσών και ξεχωριστή διεπαφή οθόνης οδηγού. Οι φυσικοί διακόπτες περιορίζονται στο τιμόνι και την κεντρική κονσόλα.

Volvo EM90

Volvo EM90: Το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης

Ως πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το EM90 παρέχει αυτονομία έως και 738 χιλιόμετρα στον κύκλο δοκιμών CLTC. Το αυτοκίνητο διατίθεται με μπαταρία με χωρητικότητα 116 kWh και ο χρόνος φόρτισης από 10 έως 80% αναμένεται να είναι κάτω από 30 λεπτά. Τροφοδοτούμενο από έναν ηλεκτρονικό κινητήρα με ισχύ 200 kW, το EM90 μπορεί να επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 8,3 δευτερόλεπτα.

Volvo EM90

Όπως και το EX90, το EM90 είναι εξοπλισμένο με όλο το απαραίτητο hardware που είναι απαραίτητο για να καταστεί δυνατή η αμφίδρομη φόρτιση. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στο EM90 να λειτουργεί ως power bank για να φορτίζουν οι ιδιοκτήτες άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και συσκευές.

Volvo EM90

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Volvo EM90
  • Volvo EM90
  • Volvo EM90
  • Volvo EM90
  • Volvo EM90
  • Volvo EM90
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ