top icon
Κόσμος

Volvo – Nέο κέντρο δοκιμών λογισμικού στη Σουηδία

Mία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της Volvo είναι το νέο κέντρο δοκιμών λογισμικού στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, που ενισχύει τη δυναμικότητά της στις δοκιμές ενσωματωμένου λογισμικού σε όλα τα επίπεδα.

Η νέα γενιά αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων Volvo διαθέτει hardware με πρωτοποριακό design, αλλά και εξαιρετικά προηγμένο software που καθορίζει όλη τη λειτουργία τους, όπως η ναυαρχίδα των SUV της, το EX90 και το μικρό SUV EX30, που γίνονται καλύτερα με την πάροδο του χρόνου χάρη στις τακτικές, ασύρματες (over the air) αναβαθμίσεις λογισμικού. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, η Volvo επενδύει συνεχώς στην εσωτερική ανάπτυξη λογισμικού και στις δοκιμές του. Σήμερα, αποκαλύπτει μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της έως τώρα: ένα νέο, υπερσύγχρονο κέντρο δοκιμών λογισμικού στο Γκέτεμποργκ, στη Σουηδία, που ενισχύει τη δυναμικότητά της στις δοκιμές ενσωματωμένου λογισμικού σε όλα τα επίπεδα.

Το νέο κέντρο δοκιμών λογισμικού έχει έκταση 22.000 τ.μ. και αντιπροσωπεύει μία αρχική επένδυση 300 εκατομμυρίων σουηδικών κορόνων (SEK), αποτελώντας τη νέα ναυαρχίδα στο δίκτυο των μηχανολογικών κέντρων και των Κόμβων Τεχνολογίας της Volvo ανά τον κόσμο. Η εταιρεία διαθέτει επίσης κέντρα δοκιμών λογισμικού στο Λουντ, στη Σουηδία, και στη Σαγκάη, στην Κίνα. Ωστόσο, οι νέες εγκαταστάσεις στο Γκέτεμποργκ είναι μακράν οι μεγαλύτερες από πλευράς μεγέθους και δυναμικότητας.

Volvo software testing center

Το Volvo του μέλλοντος είναι αμιγώς ηλεκτρικό, διατίθεται όλο και περισσότερο online, βασίζεται σε εξαιρετικά προηγμένους κεντρικούς υπολογιστές, οι οποίοι τρέχουν λογισμικό που αναπτύχθηκε εσωτερικά και βελτιώνεται συνεχώς με την πάροδο του χρόνου χάρη σε τακτικές ασύρματες (over the air) αναβαθμίσεις λογισμικού. Αυτό καθιστά την εσωτερική ανάπτυξη λογισμικού και τις σχετικές δοκιμές σημαντικά στοιχεία για την επίτευξη των στρατηγικών φιλοδοξιών, όπως το να είναι η Volvo ηγετική δύναμη στον κλάδο σε επίπεδο τεχνολογίας, καθώς και μία εταιρεία αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2030.

Στο νέο κέντρο δοκιμών λογισμικού θα απασχολούνται αρχικά 100 άτομα, που αναμένεται να ανέλθουν σε 300 όταν το κέντρο λειτουργήσει με την πλήρη δυναμικότητά του. Τελικά, οι εγκαταστάσεις αναμένεται να στεγάσουν περίπου 500 πλατφόρμες και ψηφιακά περιβάλλοντα δοκιμών, από 200 που φιλοξενούν αυτή τη στιγμή.

Το κέντρο στο Γκέτεμποργκ θα συνεργάζεται στενά με τα άλλα μηχανολογικά κέντρα της εταιρείας σε όλο τον κόσμο, που διατηρούν κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη λογισμικού. Τον περασμένο μήνα η Volvo εγκατέστησε έναν νέο Κόμβο Τεχνολογίας στη Σιγκαπούρη, ενώ τον Φεβρουάριο ανακοίνωσε τα σχέδιά της για ακόμη έναν Κόμβο Τεχνολογίας που θα ειδικεύεται σε λογισμικό, στην Κρακοβία της Πολωνίας.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ