top icon
Κόσμος

Volvo: Στα σκαριά ένα νέο μικρό και ηλεκτρικό SUV

Η Volvo θa παρουσιάζει από ένα νέο EV τα επόμενα πέντε χρόνια «υποδεχόμενη» για αρχή μέσα στο 2023 ένα μικρό ηλεκτρικό SUV.

H Volvo, μετά την παρουσίαση του νέου EX90, επιταχύνει τις δράσεις της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης ανακοινώνοντας ότι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια θα παρουσιάσει από ένα νέο ηλεκτρικό όχημα.

Το κλειδί, σύμφωνα με τους ίδιους τους Σουηδούς, προκειμένου να επιτευχθεί η πολυπόθητη ισοτιμία τιμών πώλησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου σε σχέση με συγκρίσιμα μοντέλα που λειτουργούν με κινητήρες εσωτερικής καύσης, θα είναι ένα προσιτό μικρό SUV που η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να παρουσιάσει το 2023.

Θέλοντας να αποδείξει και με απτά δείγματα γραφής τις προθέσεις της, η Volvo έδειξε μια «σκοτεινή» και διόλου κατατοπιστική teaser φωτογραφία του οχήματος στο τέλος της παρουσίασης του νέου EX90 που πραγματοποιήθηκε πριν δύο 24ωρα.

Το νέο αυτό EV θα είναι ένα «αυτοκίνητο πόλης που απευθύνεται σε νεότερους ανθρώπους που μπορούν να το αγοράσουν μέσω συνδρομής και να το καταστήσουν ως το πρώτο τους Volvo», δήλωσε ο CEO της εταιρείας Jim Rowan στην Automotive News Europe.

Θυμίζουμε ότι στην Ευρώπη, η αδερφή μάρκα Lynk & CO της Volvo διαθέτει το plug-in υβριδικό «01». το οποίο βασίζεται στο αντίστοιχο Volvo XC40, μέσω ενός συνδρομητικού προγράμματος που κοστίζει 550 ευρώ το μήνα στη Γερμανία.

Lynk % Co

Το επόμενο EV της Volvo είναι επίσης έτοιμο να συμβάλει καθοριστικά στην επίτευξη του στόχου της αυτοκινητοβιομηχανίας να πουλήσει 600.000 ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία έως το 2025, από περίπου 40.500 που έχει διαθέσει τους 10 μήνες του τρέχοντος έτους.

Η Volvo έχει ανακοινώσει και στο παρελθόν τα σχέδιά της για το μικρό SUV (διαβάστε περισσότερα εδώ), το οποίο θα τοποθετηθεί κάτω από τα XC40 και C40, το οποίο θα μοιράζεται την πλατφόρμα SustainableExperienceArchitecture(SEA) που η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία βοήθησε να αναπτύξει η μητρική Zhejiang Geely Holding.

Στην κατηγορία των μικρών premium crossover που μπαίνουν στην πρίζα έτοιμο να εισέλθει στην αγορά είναι το νέο #1 της Smart το οποίο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Xi’an της Κίνας και θα εξαχθεί στην Ευρώπη αποτελώντας το πρώτο αυτοκίνητο της κοινοπραξίας των Geely και Mercedes. Προς ώρας απέναντί του βρίσκεαι ένα μόλις μοντέλο: το DS 3 E-Tense.

Volvo EX90

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ