top icon
Επικαιρότητα

VW Group: Τρία νέα εργοστάσια κατασκευής μπαταριών και SUV μοντέλων στην Κίνα

Ο γερμανικός όμιλος ανοίγει τρία νέα εργοστάσια στην Κίνα με τον τοπικό συνεργάτη του, το FAW Group, ενισχύοντας τις προσπάθειές του για διατήρηση της ηγετικής του θέσης στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Δύο από τις νέες αυτές εγκαταστάσεις, στις οποίες θα κατασκευάζονται ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά και εξειδικευμένα για την εγχώρια αγορά SUV οχήματα, θα είναι στο Tianjin και στο Foshan, δήλωσε η VW σε σχετική της ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι από σήμερα κιόλας τίθεται σε λειτουργία και ένα τρίτο στο Qingdao.

Όπως είναι γνωστό, η VW συγκαταλέγεται στις αυτοκινητοβιομηχανίες που κάνουν… τα πάντα για να ενισχύσουν την τοπική παραγωγή των δικών τους SUV’s και EV’s, παρά το γεγονός ότι η Κίνα δήλωσε πως θα μειώσει το φόρο στα εισαγόμενα οχήματα από 25% σε 15% διευκολύνοντας την πρόσβαση στην αγορά.

Αξίζει να επισημάνουμε πως στη μονάδα κατασκευής του γερμανικού ομίλου στο Qingdao θα κατασκευάζεται «πάνω» στην πλατφόρμα MQB το νέο Bora, καθώς και μονάδες κίνησης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Οι μονάδες στο Tianjin και στο Foshan θα εγκαινιαστούν τον προσεχή Αύγουστο και Ιούνιο, αντίστοιχα.

Θυμίζουμε πως μόλις σήμερα το BMW Group ανακοίνωσε πως θα επεκτείνει τις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις που διατηρεί στην Κίνα σε συνεργασία με την «τοπική» Brilliance ούτως ώστε να αυξήσει σε αυτή την παραγωγή μπαταριών._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ