top icon
Κόσμος

VW Group: Ξεπούλησαν τα ηλεκτρικά του για όλο το 2022 σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Το VW Group αναφέρει ότι η ζήτηση για τα ηλεκτρικά του αυτοκίνητα υπερκαλύπτει σημαντικά την παραγωγική του ικανότητα για ολόκληρο το 2022 σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του VW Group, Herbert Diess, δήλωσε πρόσφατα στους Financial Times ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του ομίλου έχουν ουσιαστικά εξαντληθεί για το 2022 στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, καθώς οι παραγγελίες μόνο στη Δυτική Ευρώπη έχουν ήδη φτάσει τις 300.000 μονάδες.

«Έχουμε πολύ υψηλές παραγγελιών… Βασικά έχουμε ξεπουλήσει τα ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Και στην Κίνα, είναι πραγματικά ανεβασμένες», είπε ο Herbert Diess.

Herbert Diess - VW Group

Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι οι νέες παραγγελίες που γίνονται τώρα, τουλάχιστον για τα περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα του ομίλου, θα εκτελεστούν το 2023. Κάτι φυσικά που μόνο καλό δεν είναι για τους πελάτες που θα ήθελαν να αγοράσουν ένα νέο αυτοκίνητο, ειδικά επειδή λόγω του υψηλού πληθωρισμού, οι τιμές είναι πιθανό να αυξηθούν.

Το θέμα της ζήτησης, που υπερβαίνει κατά πολύ την προσφορά, είχε προηγουμένως επισημανθεί και από τον Οικονομικό Διευθυντή του VW Group, Arno Antlitz.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το VW Group, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων στις τάξεις του τις Audi, Porsche, Skoda, Seat και VW, πούλησε περίπου 99.100 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 65% από έτος σε έτος, συμπεριλαμβανομένων 58.400 στην Ευρώπη, 28.800 στην Κίνα και 7.900 στις ΗΠΑ.

VW Group - Audi Q4 45 e-tron quattro

Οι προβλέψεις του VW Group για το 2022 είναι να πουληθούν περίπου 700.000 ηλεκτρικά οχήματα παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 140.000 στην Κίνα, κάτι που προϋποθέτει κατά μέσο όρο πωλήσεις 200.000 EV ανά τρίμηνο για τα υπόλοιπα τρία τρίμηνα. Το προηγούμενο καλύτερο τρίμηνο για τα ηλεκτρικά μοντέλα του VW Group ήταν το 4ο τρίμηνο του 2021, στο οποίο ο όμιλος κατέγραψε 159.800 μονάδες.

Ωστόσο, οι ελλείψεις σε ότι αφορά την προμήθεια ημιαγωγών αλλά και άλλων πρώτων υλών, καθώς και το αβέβαιο περιβάλλον εξαιτίας των συνεχιζόμενων συγκρούσεων στην Ουκρανία είναι πολύ πιθανό να βάλουν φρένο στις «ηλεκτρικές βλέψεις» του VW Group – και όχι μόνο.

VW Group - Skoda Enyaq Coupe iV

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ