top icon
Κόσμος

VW ID. GTI Concept: Προλογίζοντας το μέλλον των ηλεκτρικών GTI

Βασίζεται στο ID. 2all, ενώ διαθέτει ρετρό στοιχεία, αυτό το πρωτότυπο της VW μας προϊδεάζει για το μέλλον των GTI με… ηλεκτρική καρδιά.

Η VW παρουσίασε στην IAA Mobility 2023 τις νέες ιδέες της για την κινητικότητα και το μέλλον της. Περίοπτη θέση είχε το ID. GTI Concept, το οποίο προλογίζει τη νέα γενιά γρήγορων μοντέλων. Τη βάση αποτελεί το αμιγώς ηλεκτρικό ID. 2all και το αποτέλεσμα συνδυάζει τη νέα σχεδίαση, με τις βασικές αξίες της VW, αλλά και ρετρό στοιχεία.

VW ID. GTI Concept IAA 2023

Η ιδέα ενός ηλεκτρικού GTI δεν είναι εντελώς νέα, καθώς προηγείται της παρουσίασης του ID. 2all. Οι σχεδιαστές της εταιρείας το είχαν στο μυαλό τους πριν καν παρουσιάσουν το μικρό ηλεκτρικό μοντέλο και αυτό αποτυπώνεται στη φιγούρα του ID. GTI Concept.

Κόκκινο με μαύρες λεπτομέρειες, δείχνει δυναμικό, κάτι που ενισχύουν και οι προσεγμένες σπορ λεπτομέρειες που συναντάμε στο αμάξωμά του. Από τη μάσκα, στις πλαϊνά του αμαξώματος και στο πίσω μέρος, αλλά και τις όμορφες μεγάλες ζάντες, στις οποίες πατά το νέας κοπής GTI της VW.

VW ID. GTI Concept IAA 2023

Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα δεν είναι πολλά. Από τα λίγα που γνωρίζουμε είναι ότι θα έχει έναν ηλεκτρικό κινητήρα, με την ισχύ να περνάει στους εμπρός τροχούς. Ένα ηλεκτρονικό μπλοκέ θα φροντίζει για την καλύτερη διαχείριση της δύναμης.

Επιπλέον, το VW GTI Experience Control θα προσφέρει τη δυνατότητα προσαρμογής των παραμέτρων. Από την ανάρτηση, μέχρι και την αίσθηση του τιμονιού, τον ήχο ή ακόμα και την προσομοίωση αλλαγών σχέσεων, προκειμένου να παραπέμπει ευθέως στο θερμικό GTI των περασμένων δεκαετιών.

Thomas Schäfer, CEO Volkswagen Brand and the new ID. GTI Concept.

Ο CEO Volkswagen, Thomas Schafer με το ID. GTI Concept.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ