top icon
Κόσμος

VW: Οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία θα είναι χειρότερες από εκείνες της πανδημίας

Ο CEO της VW, Herbert Diess, προειδοποίησε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα επιφέρει μεγαλύτερη οικονομική ζημιά σε σχέση με εκείνη της πανδημίας οδηγώντας σε τεράστιες αυξήσεις τιμών, προβλήματα διαθεσιμότητας στον τομέα της ενέργειας και πληθωρισμό.

Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν ήδη επιφέρει σημαντικές συνέπειες και στην παγκόσμια αυτοκινητική σκακιέρα. Και αυτό είναι κάτι που επιβεβαιώνεται από τα πλέον επίσημα χείλη, με τον CEO του VW Group, Herbert Diess, να προειδοποιεί ότι μία παρατεταμένη πολεμική εμπλοκή τείνει να γίνει «πολύ χειρότερη» για την οικονομία της Ευρώπης απ΄ότι η πανδημία του κορωνοϊού.

Η διακοπή των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού «θα μπορούσε να οδηγήσει σε τεράστιες αυξήσεις τιμών, προβλήματα διαθεσιμότητας ενέργειας και πληθωρισμό», δήλωσε ο Herbert Diess στους Financial Times.

Ο ισχυρός άνδρας του VW Group είπε επίσης ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει την τεράστια απειλή ενός ακόμα πιο υψηλού πληθωρισμού από την παρατεταμένη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η VW, η Porsche, η BMW και η Mercedes, έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να εξασφαλίσουν κρίσιμα υλικά για την κατασκευή των οχημάτων τους, όπως καλωδιώσεις, καθώς οι προμηθευτές στη δυτική Ουκρανία έχουν κλείσει λόγω της εισβολής της Ρωσίας.

Χαρακτηριστική της κατάστασης είναι η απόφαση της VW να διακόψει για αρκετές ημέρες την παραγωγή στο κεντρικό της εργοστάσιο στο Wolksfburg, λόγω ελλείψεων ανταλλακτικών.

Από τη μεριά του το BMW Group ανακοίνωσε ότι θα ξαναρχίσει σταδιακά την παραγωγή στα εργοστάσιά της στο Μόναχο και στο Dingolfing στη Γερμανία την επόμενη εβδομάδα. Θυμίζουμε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία ανέστειλε την παραγωγή νωρίτερα αυτή την εβδομάδα λόγω προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού που προκλήθηκαν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η παραγωγή του Mini στο εργοστάσιο της BMW στην Οξφόρδη της Αγγλίας θα παραμείνει σε αναστολή για δύο εβδομάδες, ανέφερε η εταιρεία.

BMW i4 - Ουκρανία

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ