top icon
Κόσμος

Ξεπούλησε το ηλεκτρικό Wiesmann Project Thunderball

Η ανταπόκριση του κοινού για το εντυπωσιακό αμιγώς ηλεκτρικό roadster της Wiesmann ήταν τέτοια που η προβλεπόμενη παραγωγή του επόμενου έτους έχει ήδη προπωληθεί.

Το Wiesmann Project Thunderball παρουσιάστηκε τον Απρίλιο του 2022 και λανσαρίστηκε ως «το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο roadster πολυτελείας του κόσμου».

Τιμώντας την σχεδιαστική παράδοση της Wiesmann, το νέο αυτό EV κέντρισε το ενδιαφέρον με τις τεχνολογικές λύσεις που υιοθετεί, παραμένοντας διθέσιο, χαμηλό, πολυτελές και με δυναμικά χαρακτηριστικά που ενθουσιάζουν.

Wiesmann Project Thunderball

Για την κίνηση του γερμανικού roadster φροντίζουν δύο ηλεκτροκινητήρες που κινούν τους πίσω τροχούς, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι στο κέντρο πίσω από τους επιβάτες, συνεισφέροντας στην παραδοσιακά καλή κατανομή του βάρους των αυτοκίνητων της Weismann. Η απόδοση φτάνει τους 680 ίππους (500 kW) και η ροπή τα 1.100 Nm ροπής,, τιμές που υπόσχονται επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα.

Διαβάστε περισσότερα για το νέο μοντέλο της Wiesmann

Wiesmann Project Thunderball

Ενέργεια στους δύο κινητήρες παρέχει μία υγρόψυκτη συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου που λειτουργούν σε διάταξη «Τ» και τάση 800-volt που καταλαμβάνει μέρος του χώρου κάτω από το εμπρός καπό και τον χώρο όπου κάποτε φιλοξενούσε τον άξονα μετάδοσης. Ζυγίζει σχεδόν 500 κιλά, έχει χωρητικότητα 92 kWh (ωφέλιμη 83 kWh) και υπόσχεται αυτονομία της τάξης των 500 χλμ. (κατά WLTP). Το εντυπωσιακό είναι ότι το ηλεκτρικό κύκλωμα υποτηρίζει ταχεία φόρτιση DC έως 300 kW.

Wiesmann Project Thunderball

Ο οδηγός με την χρήση των paddles πίσω από το τιμόνι μπορεί να επιλέξει μία από τις πέντε βαθμίδες ανάκτησης ενέργειας.

Οι τεχνολογίες αιχμής επεκτείνονται και στην χρήση συνθετικών υλικών στο σώμα του αμαξώματος, γεγονός που οδήγησε στον περιορισμό του βάρους στα 1.775 κιλά.

To παραδοσιακά χειροποίητο εσωτερικό παραμένει, και αυτό, πιστό στην εικόνα σπορτίφ πολυτέλειας που μας έχει συνηθίσει η εταιρεία.

Wiesmann Project Thunderball

Ο οδηγός έχει στην διαθεσή του πληθώρα στρογγυλών αναλογικών οργάνων και ο διάκοσμος είναι επενδεδυμένος με κορυφαία υλικά.

Wiesmann Project Thunderball

Η εταιρεία ξεκίνησε να δέχεται παραγγελίες τον Σεπτέμβριο του 2022 και παρά την τσουχερή τιμή των 300.000 ευρώ, στις 13 Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε ότι έχει προπωληθεί ήδη όλη η προβλεπόμενη παραγωγή της πρώτης χρονιάς.

Η παραγωγή και οι πρώτες παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του 2024, ενώ έχει ήδη ανοίξει και βιβλίο παραγγελιών για την επόμενη παρτίδα.

wiesmann

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Wiesmann Project Thunderball
  • Wiesmann Project Thunderball
  • Wiesmann Project Thunderball
  • Wiesmann Project Thunderball
  • Wiesmann Project Thunderball
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ