top icon
Επικαιρότητα

«World Car of the Year» το Kia Telluride

Μία σημαντική διάκριση για την Kia και το Telluride, ένα μοντέλο που δεν εισάγεται στην αγορά της γηραιάς ηπείρου.

Ανακοινώθηκαν πριν λίγες ώρες τα αποτελέσματα του φετινού «World Car Awards», με το Kia Telluride να κατακτά τον τίτλο του «World Car of the Year» επικρατώντας των Mazda3 και Mazda CX-30, που συμπλήρωσαν την τριάδα των φιναλίστ του θεσμού για το 2020.

Θυμίζουμε ότι νικητής για το 2019 ήταν η Jaguar I-Pace, ενώ τις προηγούμενες τρεις χρονιές τα μοντέλα που κατάφεραν να αποσπάσουν τον τίτλο ήταν τα Volvo XC60, Jaguar F-Pace και Mazda MX-5.

Για το 2020, οι 86 εκλέκτορες του WCOTY, μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας, Μιχάλης Γεωργιάδης, απένειμαν στο Kia Soul EV τον τίτλο του «World Urban Car», το οποίο επικράτησε των Mini Cooper SE και VW T-Cross.

Από τη μεριά της, η Porsche Taycan ανεδείχθη ως το «World Performance Car of the Year» επικρατώντας των ομόσταβλων 911 και 718 Boxster Spyder/718 Cayman GT4. Το γερμανικό EV κατάφερε να διακριθεί και στην κατηγορία «World Luxury Car» αποσπώντας για το 2020 τον ομώνυμο τίτλο απέναντι στη Mercedes EQC και την Porsche 911.

Τέλος, στο Mazda3 απονεμήθηκε ο τίτλος του «World Design Car of the Year», με το ιαπωνικό μοντέλο να παίρνει κεφάλι απέναντι στα Peugeot 208 και Porsche Taycan.

Φέτος, ο θεσμός «World Car Awards» συμπληρώνει 16 χρόνια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ