top icon
Επικαιρότητα

KTM X-Bow Race

H ΚΤΜ ανακοίνωσε την παρουσίαση του X-Bow Race, ενός πλήρως ομολογκαρισμένου από τη FΙΑ αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Μετά την πρόσφατη εμφάνιση του X-Bow, αλλά και την επιτυχία του στο πρωτάθλημα European GT4 Sports Light series, η ΚΤΜ ανακοίνωσε την παρουσίαση του X-Bow Race, ενός πλήρως ομολογκαρισμένου από τη FΙΑ αγωνιστικού αυτοκινήτου για την κατηγορία GT4 Sports Light. Αντλώντας από την εμπειρία της πρώτης περιόδου της στους αγώνες, η ΚΤΜ έχει βελτιώσει την έκδοση Race σε 30 σημεία σε σύγκριση με την απλή έκδοση δρόμου του X-Bow.
 
Οι αλλαγές στο X-Bow Race, το οποίο όπως και το απλό χρησιμοποιεί τον κινητήρα 2.0 TFSI της Audi με απόδοση 240 ίππων, εντοπίζονται κυρίως: στην αγωνιστική ανάρτηση και τα φρένα, στα ενισχυμένα με Kevlar πλαϊνά, στην επέκταση του αλεξινέμιου για την εγκατάσταση της τηλεμετρίας, το σύστημα γρήγορης πλήρωσης καυσίμου και τον προτεταμένο πίσω προφυλακτήρας που αποτρέπει τις ζημιές σε περίπτωση στενής επαφής και ταυτόχρονα μειώνει το σπρέι σε συνθήκες βροχής.
 
Η τιμή του Race όπως ανακοινώνεται θα είναι 82.900 ευρώ (στην Ευρώπη) και η διάθεσή του στους πρώτους πελάτες θα ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2009. Επίσης, για όσους διαθέτουν μεγαλύτερο προϋπολογισμό, η ΚΤΜ έχει να προσφέρει αρκετό ακόμα προαιρετικό εξοπλισμό, όπως ενισχυμένα από Kevlar εμπρόσθια τμήματα, καλύμματα από ανθρακονήματα κ.α.
 
Το X-Bow Race επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 3,9 δλ. και στα 160 χλμ./ώρα σε 8,5 δλ. Η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 220 χλμ./ώρα. Η ΚΤΜ ισχυρίζεται επίσης ότι το δημιούργημά της απαιτεί εξαιρετικά απλή συντήρηση και το κόστος χρήσης του είναι αρκετά χαμηλότερο σε σύγκριση με αρκετούς από τους ανταγωνιστές του. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει, ότι το κόστος ανά αγώνα σε επίπεδο  GT4 δεν ξεπερνάει τις 3.000 ευρώ, τιμή στην οποία συμπεριλαμβάνονται όλες οι φθορές, τα αναλώσιμα, τα καύσιμα και τα ελαστικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ