top icon
Επικαιρότητα

Michael Dertouzos Awards

Πρόσκληση σε νέους ερευνητές από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο αποτελεί ο διαγωνισμός Μichael Dertouzos Awards που διοργανώνεται στο πλαίσιο του παγκόσμιου συνεδρίου πληροφορικής WCIT 2004, που θα διεξαχθεί τον Μάιο στην Αθήνα. Ο διαγωνισμός, που είναι αφιερωμένος στην μνήμη του κορυφαίου Έλληνα επιστήμονα Μιχάλη Δερτούζου, καλεί φοιτητές και ερευνητές ως 32 ετών να αναπτύξουν τις απόψεις τους για το θέμα «Πληροφορική με ανθρώπινο πρόσωπο», διεκδικώντας χρηματικά βραβεία.

Το συγκεκριμένο θέμα συνδέεται άμεσα με την προσωπικότητα του Μιχάλη Δερτούζου, που υπήρξε καθηγητής της Επιστήμης Υπολογιστών του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης, παρουσιάζοντας σπουδαίο έργο σχετικά με την κατανόηση των συνεπειών της τεχνολογίας στην καθημερινή ζωή.

Οι νικητές θα έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν την εργασία τους στο συνέδριο, μπροστά στις σημαντικότερες προσωπικότητες του χώρου των νέων τεχνολογιών από κάθε γωνιά του πλανήτη. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν περιλήψεις (abstracts) των εργασιών τους στην αγγλική γλώσσα ως και τις 26 Μαρτίου 2004. Στους συγγραφείς των τριών καλύτερων εργασιών θα απονεμηθούν χρηματικά βραβεία: 1ος νικητής 15.000 ευρώ, 2ος νικητής 9.000 ευρώ, 3ος νικητής 6.000 ευρώ.

Οι νικητές θα συμμετάσχουν δωρεάν στο συνέδριο, με καλυμμένα επίσης τα ταξιδιωτικά έξοδα και τα έξοδα φιλοξενίας. Ακόμη θα δικαιούνται έκπτωση 50% στο κόστος εγγραφής και θα έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν την εργασία τους σε poster, στον ειδικό εκθεσιακό χώρο (poster area) του συνεδρίου, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, μετά από την ευνοϊκή κρίση της επιτροπής προγράμματος. Όλες οι περιλήψεις (abstracts) θα δημοσιευθούν σε ειδική έκδοση, που θα διανεμηθεί στους συνέδρους του WCIT (World Congress on Information Technology) 2004.

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό, τους όρους και την διαδικασία συμμετοχής θα βρείτε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου www.worldcongress2004.org (ενότητα Congress
Program). Για τυχόν συμπληρωματικά στοιχεία, μπορούν να χρησιμοποιούν το e-mail [email protected] ή να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 210 6889100.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ