top icon
Επικαιρότητα

Παραδόθηκε το τελευταίο τμήμα της Αττικής Οδού

Στην κυκλοφορία παραδόθηκε στις 24 Ιουνίου το τελευταίο κομμάτι της Αττικής Οδού. Ο Δυτικός Κλάδος της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου του Υμηττού (ΔΠΛΥ) έχει μήκος 2,5 χιλιομέτρων. Το νέο τμήμα ενώνει απευθείας τον κόμβο της Αγίας Παρασκευής (κόμβος Υ4), στην Περιφερειακή του Υμηττού, με τον κόμβο της Δουκίσσης Πλακεντίας (κόμβος 13) στον κύριο άξονα της Αττικής Οδού. Με την παράδοση στην κυκλοφορία του νέου τμήματος μειώνεται η απόσταση στην κατεύθυνση από και προς Ελευσίνα κατά 8 χλμ., αφού καταργείται η προσωρινή αναστροφή στον κόμβο της Κάντζας και εξασφαλίζεται η ταχύτερη σύνδεση μεταξύ της Ελευσίνας και των εθνικών οδών με τις λεωφόρους Κατεχάκη και Αλίμου -Καρέα και τα νοτιοανατολικά προάστια. Το τμήμα του σύνθετου κόμβου της Δ. Πλακεντίας (Κόμβος 13) που δίνεται σε λειτουργία, εξυπηρετεί κυρίως τις περιοχές του Χαλανδρίου και του Κοντόπευκου με την άμεση σύνδεσή τους με την Περιφερειακή Υμηττού για άνετη μετακίνηση προς το κέντρο της Αθήνας και τις εθνικές οδούς, ενώ ο κόμβος της Δ. Πλακεντίας θα αποτελέσει στο άμεσο μέλλον σημείο μετεπιβίβασης για τον προαστιακό σιδηρόδρομο και το Μετρό.

Με την παράδοση στην κυκλοφορία του νέου τμήματος μειώνεται η απόσταση στην κατεύθυνση από και προς Ελευσίνα κατά 8 χλμ., αφού καταργείται η προσωρινή αναστροφή στον κόμβο της Κάντζας και εξασφαλίζεται η ταχύτερη σύνδεση μεταξύ της Ελευσίνας και των εθνικών οδών με τις λεωφόρους Κατεχάκη και Αλίμου -Καρέα και τα νοτιοανατολικά προάστια. Το τμήμα του σύνθετου κόμβου της Δ. Πλακεντίας (Κόμβος 13) που δίνεται σε λειτουργία, εξυπηρετεί κυρίως τις περιοχές του Χαλανδρίου και του Κοντόπευκου με την άμεση σύνδεσή τους με την Περιφερειακή Υμηττού για άνετη μετακίνηση προς το κέντρο της Αθήνας και τις εθνικές οδούς, ενώ ο κόμβος της Δ. Πλακεντίας θα αποτελέσει στο άμεσο μέλλον σημείο μετεπιβίβασης για τον προαστιακό σιδηρόδρομο και το Μετρό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η μέση ημερησία κυκλοφορία στην Αττική Οδό και στην Περιφερειακή Υμηττού φτάνει τα 220.000 οχήματα Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αύξησης των διοδίων, κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, επεσήμανε ότι «δεν θα υπάρξει καμία αύξηση της σημερινής τιμής των διοδίων. Δεν είναι ώρα για αλλαγές στα διόδια της Αττικής Οδού».

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ