top icon
Επικαιρότητα

Pick up μοντέλο ετοιμάζει η Mercedes!

Και μάλιστα, πριν το τέλος της δεκαετίας και πιθανότατα με την αρωγή της Nissan!

Και μάλιστα, πριν το τέλος της δεκαετίας και πιθανότατα με την αρωγή της Nissan!

Την παραπάνω είδηση δεν επιβεβαιώνουν μόνο όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά διεθνή πρακτορεία, αλλά και ο ίδιος ο CEO της γερμανικής εταιρείας, Dieter Zetche, ο οποίος χαρακτηριστικά δήλωσε σήμερα: «Το νέο pick up μοντέλο μας θα βοηθήσει σημαντικά στην επίτευξη των στόχων μας σε παγκόσμιο επίπεδο». Το όλο εγχείρημα, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο έως το 2020, αποτελεί για τη γερμανική εταιρεία μια κίνηση με μεγάλη στρατηγική σημασία, καθώς, όπως δήλωσε ο CEO της, «…σκοπεύουμε να μπούμε στο συγκεκριμένο τμήμα της παγκόσμιας αγοράς με προϊόντα που θα φέρουν το στίγμα των μοντέλων Mercedes αλλά και με αρετές άμεσα συνδεδεμένες με την ασφάλεια και την άνεση».

Η απόφαση της Mercedes να «μπει» στη συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων κρίθηκε επιβεβλημένη, τρόπον τινά, με δεδομένη τη ραγδαία άνοδο που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στη δημοτικότητα τους ανά την υφήλιο. Και αυτό, γιατί όλο και περισσότερα αυτοκίνητα του είδους χρησιμοποιούνται πλέον και για ιδιωτικές μετακινήσεις υποκαθιστώντας τα «κλασσικά» SUV μοντέλα. Την ευθύνη για τη ανάπτυξη του εν λόγω project θα έχει η Mercedes-Benz Vans, η οποία και θα αξιοποιήσει την τεράστια εμπειρία και τεχνογνωσία που έχει ήδη συλλέξει μέσω της παρουσίασης μοντέλων, όπως το Vito και η V-Class. Σημαντική ωστόσο αναμένεται να είναι η χείρα βοηθείας της Nissan, με την οποία η γερμανική εταιρεία έχει αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς τα τελευταία χρόνια, καθώς, σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες μέχρι αυτή τη στιγμή πληροφορίες μας, το δημοφιλές Navara αναμένεται να αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα «χτιστεί» η νέα pick up πρόταση της Mercedes.

Σύμφωνα πάντως με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, το νέο pick up μοντέλο θα στοχεύει εμπορικά, μεταξύ άλλων, στις αγορές της Λατινικής Αμερικής, της Νοτίου Αφρικής, της Αυστραλίας και της Ευρώπης αφήνοντας εκτός… παιδιάς εκείνη της Β. Αμερικής, τουλάχιστον προς το παρόν._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ