top icon
Επικαιρότητα

Πλαγιολισθαίνοντας με το VW Golf R των 320 ίππων (+video)

Χάρη στην προηγμένη τετρακίνηση που διαθέτει και drift mode, το κορυφαίο Golf με το χαρακτηριστικό γράμμα R και τους 320 ίππους προσφέρει ασφάλεια αλλά και απόλαυση στην οδήγηση.

Το Golf R είναι παραδοσιακά η πιο ισχυρή παραλλαγή του δημοφιλούς «hatch» της VW διαθέτοντας μεταξύ άλλων… υψηλή ισχύ σε συνδυασμό με τετρακίνηση. Όπως ήταν φυσικό, η νεότερη εκδοχή του μοντέλου δεν θα μπορούσε να διαφοροποιείται, καθώς εξοπλίζεται, ειδικά για την περίσταση, μ’ ένα νέο σύστημα μετάδοσης της κίνησης σε όλους τους τροχούς: ο λόγος για το 4MOTION με R-Performance Torque Vectoring.

VW Golf R

«Ο στόχος μας με το Golf R ήταν να κάνουμε τα χαρακτηριστικά οδήγησης όσο το δυνατόν πιο ουδέτερα. Με άλλα λόγια, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι το όχημα δεν υποστρέφει ούτε και θα υπερστρέφει – θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο απλό στον έλεγχο ανά πάσα στιγμή», εξηγεί ο Jonas Thielebein, υπεύθυνος μηχανικός εξέλιξης του νέου Golf R.

Επί του προκειμένου, η εταιρεία εγκατέστησε στο νέο Golf R μια νέα μονάδα που έχει την ικανότητα να κατανέμει την ισχύ όχι μόνο ανάμεσα στους δύο άξονες αλλά και ανάμεσα στους τροχούς του πίσω.

VW Golf R

Το νέο Golf R μπορεί επίσης να παραγγελθεί με το προαιρετικό πακέτο R Performance, το οποίο αυξάνει την τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου από τα 250 στα 270 χλμ./ώρα. Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης ένα μεγαλύτερο πίσω σπόιλερ τροχούς 19 ιντσών και δύο επιπλέον προφίλ οδήγησης, το Special και το Drift, τα οποία μπορούν να επιλεχθούν γρήγορα πατώντας ελαφρά το κουμπί R που βρίσκεται στο τιμόνι.

Σύμφωνα με την VW, η λειτουργία Drift ανοίγει «ένα εντελώς νέο επίπεδο δυναμικής οδήγησης και εκμεταλλεύεται περαιτέρω το σύστημα torque vectoring προκαλώντας υπερστροφή με την μέγιστη δυνατή ροπή σε αυτό το πρόγραμμα να είναι διαθέσιμη στον τροχό που βρίσκεται στο εξωτερικό της στροφής». Το ESC σε λειτουργία Drift έχει ορίζεται αυτόματα στο Sport, πράγμα που σημαίνει ότι τα ηλεκτρονικά στοιχεία ελέγχου του Golf R ξεκινούν να επεμβαίνουν με μεγάλη καθυστέρηση – ωστόσο, παρέχεται η δυνατότητα πλήρους απενεργοποίησής του.

VW Golf R

Και στο πρόγραμμα Special όσο και στο Drift, το καλιμπράρισμα του κιβωτίου ταχυτήτων έχει βελτιστοποιηθεί για να διατηρεί ψηλά τις στροφές του κινητήρα. Σύμφωνα με την VW, στην αυτόματη λειτουργία, το κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη ανεβάζει προς τα πάνω σχέση όσο το δυνατόν πιο αργά και κατεβάζει όσο το δυνατόν νωρίτερα. Αξιοσημείωτο εδώ είναι ότι για πρώτη φορά μετά την έλευση του DSG, το κιβώτιο ταχυτήτων παραμένει σε χειροκίνητη λειτουργία και στα δύο προγράμματα, εφόσον φυσικά το επιθυμεί ο οδηγός.

Θυμίζουμε ότι το νέο Golf R τροφοδοτείται από τον 2λιτρο κινητήρα ΕΑ888 (γνωστότερου και ως Evo4), ο οποίος αποδίδει 320 ίππους και ροπή 420 Nm τα οποία αποδίδονται σταθερά από τις 2.100 έως και τις 5.350 σ.α.λ.

Περισσότερα για το νέο VW Golf R μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Δείτε το σχετικό βίντεο στη συνέχεια:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ