top icon
Επικαιρότητα

Προ των πυλών το τρίτο μοντέλο της Tesla

Στις 31 Μαρτίου, η Tesla θα δώσει ένα απτό, όπως όλα δείχνουν, δείγμα των μελλοντικών της προθέσεων.

Μετά τα Model S και Model X, η αμερικανική εταιρεία, η οποία με γοργούς ρυθμούς μετατρέπεται από έναν… περιθωριακό κατασκευαστή της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού σ’ έναν βασικό, παγκόσμιο πρωταγωνιστή στον κόσμο της τεχνολογίας και δη της ηλεκτροκίνησης, θα παρουσιάσει σε κλειστό κύκλο 650 ατόμων το νέο Model 3. Ή, τουλάχιστον, την πρωτότυπη μορφή του, μιας και η έκδοση παραγωγής του τελευταίου δεν αναμένεται να πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο της πριν τα μέσα της επόμενης χρονιάς.

Με την teaser αυτή φωτογραφία, η Tesla δεν αποκαλύπτει και πολλά αναφορικά με το νέο αυτό μοντέλο της. Ωστόσο, με βάση όλα όσα έχουν ήδη διαρρεύσει, το Model 3 θα είναι ένα σεντάν αυτοκίνητο, στο μέγεθος της σειράς 3 της BMW, το οποίο θα βασίζεται σε μια εντελώς νέα και πιο «φθηνή», για ευνόητους λόγους, πλατφόρμα. Σύμφωνα με τον Elon Musk, τον ισχυρό άνδρα της Tesla, το Model 3 θα αποτελέσει τον δούρειο ίππο της εταιρείας προκειμένου η τελευταία να ξεπεράσει σε πωλήσεις τις 50.000 μονάδες σε ετήσια βάση.

Λεπτομέρειες για τις τεχνολογικές περγαμηνές του νέου Model 3, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν υπάρχουν. Σε κάθε περίπτωση, στόχος της Tesla είναι το νέο Model 3 να ξεπερνά σε αυτονομία τα 320 χλμ. και να μην υπερβαίνει σε κόστος στην αγορά των ΗΠΑ το άτυπο φράγμα των 35.000 δολαρίων._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ