top icon
Επικαιρότητα

Προαστιακός: επέκταση ως το Λαύριο

Την τελική χάραξη της επέκτασης του Προαστιακού προς το Λαύριο παρουσίασε ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης, μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης με όλους τους εκπροσώπους της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης κατά μήκος της επέκτασης.
 
Η προέκταση της γραμμής κατά 31 χλμ, από τον κόμβο Κορωπίου έως το Λαύριο, αναβιώνει τον σιδηρόδρομο της Ανατολικής Αττικής. Προσφέρει σιδηροδρομική εξυπηρέτηση στις αστικές περιοχές και τους  οικισμούς της Λαυρεωτικής, καθώς και στο αναβαθμισμένο λιμάνι του Λαυρίου.
 
Οι πρώτες μελέτες για το έργο έχουν ολοκληρωθεί. Η οριστική μελέτη πρόκειται να ανατεθεί  εντός του 2007 και στόχος είναι η δημοπράτηση του έργου να έχει γίνει μέσα στο 2008, με προοπτική το έργο να έχει ολοκληρωθεί το 2012. Η χρηματοδότηση είναι ήδη εξασφαλισμένη από Δ ΚΠΣ. 
 
Στη νέα γραμμή, η οποία σε μεγάλο βαθμό ακολουθεί την ιστορική διαδρομή του παλαιού σιδηροδρόμου της Λαυρεωτικής, τα τρένα θα κινούνται με ταχύτητες 120 χ.α.ω. Η διαδρομή Αθήνα-Λαύριο θα γίνεται σε 55 λεπτά.
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ