top icon
Επικαιρότητα

Πτώση ρεκόρ των πωλήσεων στις ΗΠΑ

Η General Motors ανακοίνωσε μείωση των πωλήσεων κατά 41% το Νοέμβριο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2007. Στο 31% η πτώση για τη Ford.

Σε ποσοστό ρεκόρ υποχώρησαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες το Νοέμβριο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2007. Η πτώση για τη General Motors έφθασε το 41% και για τη Ford το 31%.
 
Η αρνητική αυτή εξέλιξη ανακοινώθηκε τη στιγμή που τα στελέχη των Big Three του Ντιτρόιτ, GM, Ford και Chrysler, υποβάλουν στη Γερουσία τα σχέδια τους για ανασυγκρότηση, προκειμένου να εξασφαλίσουν την κρατική βοήθεια, ύψους 25 δισ. δολαρίων. 

Πρώτος κατέθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ford, Άλαν Μάλαλι, ο οποίος ζήτησε κρατική ενίσχυση 9 δισ. δολαρίων, υποσχόμενος, μεταξύ άλλων, να επιταχύνει τις διαδικασίες για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η Ford ευελπιστεί ότι θα παρουσιάσει και πάλι κερδοφορία το 2011.

 
Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησαν φήμες ότι η GM εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλήσει τέσσερις από τις θυγατρικές της αυτοκινητοβιομηχανίες, ανάμεσά τους και τη Saab, ενώ προς αυτό το ενδεχόμενο προσανατολίζεται και η Ford για τη Volvo.
 
Τα μέλη του Κογκρέσου ζήτησαν, μεταξύ άλλων, από τα υψηλόβαθμα στελέχη των τριών εταιρειών να περιορίσουν κατά πολύ τις αμοιβές τους. Ο διευθύνων σύμβουλος της Chrysler, Ρόμπερτ Ναρντέλι, δήλωσε ότι προτίθεται να εργαστεί τον επόμενο χρόνο για μόλις 1 δολάριο, ενώ το ίδιο υποσχέθηκε να πράξει και ο Άλαν Μάλαλι.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ