top icon
Επικαιρότητα

Σαν δύο σταγόνες νερό…

Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;

Πριν λίγες μόλις μέρες, η Aston Martin έλυσε τη σιωπή της παρουσιάζοντας, όπως είχε η ίδια προαναγγείλει, τη νέα Vantage. Ένα σπορ κουπέ, που επιχειρεί να τοποθετήσει εκ νέου τη βρετανική εταιρεία στο πάνθεον της κατηγορίας προτάσσοντας, πριν από οτιδήποτε άλλο, μια σιλουέτα που τραβά με μιας την προσοχή. Πολύ περισσότερο δε, με τις επιλογές των δημιουργών της στο σίγουρα ιδιαίτερο, όσο και εντυπωσιακό συνάμα, πίσω μέρος της. Το οποίο, όμως, κατά ένα περίεργο(;) τρόπο, μοιάζει υπερβολικά –σε βαθμό παρεξηγήσεως, μάλιστα!- με εκείνο του Fisker eΜotion, ενός ηλεκτρικού πρωτοτύπου το οποίο ο Henrik Fisker αποκάλυψε για πρώτη φορά στις 12 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους. Πόσο τυχαία μπορεί άραγε να είναι μια τέτοια ομοιότητα, που όπως και εσείς μπορείτε να δείτε αγγίζει τα όρια του «copy-paste»;

Η αλήθεια είναι πως ο κοινός νους είναι πολύ δύσκολο να αποδεχτεί το… συμπτωματικό της όλης υπόθεσης, μιας και ο Henrik Fisker, ο δημιουργός του eMotion δηλαδή, είναι ο άνθρωπος ο οποίος σχεδίασε το 2005 για λογαριασμό της Aston Martin την απελθούσα Vantage.

Εξίσου αληθές είναι επίσης πως ο Henrik Fisker δεν διατηρεί και τις καλύτερες σχέσεις με την Aston Martin. Τουναντίον, καθώς οι δύο πλευρές αλληλο-μηνύθηκαν τον Δεκέμβριο του 2015 με αφορμή ένα παρόοιο περιστατικό και συγκεκριμένα ένα σχέδιο του πρώτου το οποίο έμοιαζε υπερβολικά με την DB10. O λόγος για το Fisker Force 1 (φωτ.).

Αυτός μάλιστα ήταν ο δεύτερος… δικαστικός διαπληκτισμός του Henrik Fisker με την Aston Martin, καθώς ένα χρόνο νωρίτερα η βρετανική εταιρεία απαίτησε τη ματαίωση ενός ακόμα πρωτοτύπου της Fisker. Ο λόγος, αυτή τη φορά, για το Thunderbolt, το οποίο, σύμφωνα με όλα όσα επικαλέστηκαν οι ιθύνοντες της Aston Martin, αντέγραφε την Vanquish (φωτ.). Κάτι που ήταν κάτι παραπάνω από προφανές.

Τώρα, ποιος άραγε ν’ αντέγραψε ποιόν; Το σίγουρο είναι πως η κόντρα ανάμεσα στον Henrik Fisker και τους ιθύνοντες της Aston Martin θα συνεχιστεί. Ενδεχομένως και για μια ακόμα φορά με εκατέρωθεν μηνύσεις._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ