top icon
Επικαιρότητα

Σχεδιάζοντας τη μελλοντική Alfa Romeo Coupe

Πρόκειται για μια σχεδιαστική σπουδή που βασίζεται σ’ ένα… φανταστικό μοντέλο της μιλανέζικης φίρμας ή, απλά, για μια ενδιαφέρουσα πρόταση για ένα σπορ κουπέ της πάλαι ποτέ κραταιής στο είδος ιταλικής σχολής που θα δούμε, το αργότερο μέχρι το 2018, να παίρνει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής της εταιρείας;

Προς το παρόν, πάντως, το σκίτσο που σας παραθέτουμε δεν αποτελεί παρά μια ηλεκτρονική και μόνο «άσκηση» του σχεδιαστή Allesandro Masera, ο οποίος «έριξε» στο διαδίκτυο μέσω της επίσημης σελίδας του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τη δική του πρόταση για τη μορφή που κάλλιστα θα μπορούσε να έχει ένα μελλοντικό σπορ κουπέ μοντέλο των Ιταλών.

Επί της ουσίας, πρόκειται για μια προσπάθεια απεικόνισης ενός εντυπωσιακού κουπέ που βασίζεται στη Giulia, το οποίο όμως συνδυάζει αρκετά γνωρίσματα που είδαμε στην τόσο στην Alfa Romeo 4C, όσο και στο πρωτότυπο του οίκου Pininfarina, 2uettottanda Spider, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το μακρινό 2010.

Για την ώρα, πάντως, η Fiat Chrysler Automobiles και ειδικότερα η Alfa Romeo, επικεντρώνουν τις προσπάθειες τους στην 4θυρη Giulia και στον ακριβή προσδιορισμό του χρόνου παρουσίασης της στις επιμέρους αγορές, καθώς αυτή τη στιγμή, το εμπορικό και όχι μόνο ντεμπούτο της μιλανέζικης μπερλίνας, παραμένει κυριολεκτικά στον… αέρα. Ας μην ξεχνάμε πως ο ισχυρός άνδρας του αμερικανοιταλικού ομίλου, Sergio Marchionne, έχει ήδη ανακοινώσει πως η Alfa Romeo επανεξετάζει τη σειρά με την οποία θα λανσαριστούν τα επόμενα νέα μοντέλα της. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Ιταλός μάνατζερ, η αιτία των «τροποποιήσεων» αυτών είναι το «φρένο» που φαίνεται να βάζει η κινεζική αγορά στην κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτου, στην οποία η FCA, αλλά και ειδικότερα η Alfa Romeo, είχαν στρέψει την προσοχή τους.

Ωστόσο, όλα αυτά δεν αλλάζουν τον ήδη δεδηλωμένο στόχο των 400.000 μονάδων όσον αφορά στις ετήσιες πωλήσεις της εταιρείας σε παγκόσμια κλίμακα μέχρι το 2018. Όχι όμως και την… κατανομή τους, μιας και το μεγαλύτερο ποσοστό του μεριδίου που προοριζόταν για την Κίνα, θέλοντας και μη πλέον, θα απορροφηθεί από την Ευρώπη και την Β. Αμερική.

Το ποσό των 5 δις ευρώ, με το οποίο η FCA θα χρηματοδοτήσει το αναπτυξιακό πλάνο της Alfa Romeo για τα προσεχή πέντε χρόνια, παραμένει… αδιαπραγμάτευτο, σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις του Ιταλού CEO. Όλα τα καινούργια μοντέλα που έχουν προαναγγελθεί, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται, εκτός από την Giulia, δύο SUV, ένα σεντάν μεγαλύτερο της τελευταίας, ο αντικαταστάτης της Giulietta καθώς και ο διάδοχος των GTV/Spider, θα παρουσιαστούν μεν κανονικά, αλλά με διαφορετική σειρά, η οποία θα πληροί πρωτίστως τα κριτήρια των αγοραστών της Ευρώπης και της Β. Αμερικής και λιγότερο εκείνα της κινεζικής αγοράς αυτοκινήτου.

Όπως ξεκαθάρισε πρόσφατα ο ίδιος ο Sergio Marchionne, η «ανανεωμένη» σειρά παρουσίασης των νέων αυτών μοντέλων θα ανακοινωθεί μέσα στον τρέχοντα μήνα. Για να δούμε, λοιπόν._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ