top icon
Επικαιρότητα

Skoda Kodiaq: Πρώτες επίσημες πληροφορίες

Το νέο Kodiaq, το πρώτο μεγάλο crossover της Skoda, θα προσφέρεται με τρεις συν δύο διαφορετικούς κινητήρες, εσωτερικό που μπορεί να φιλοξενήσει έως και επτά επιβάτες, αλλά και σύστημα τετρακίνησης, εφόσον ο οδηγός το επιθυμεί.

Παρ’ ότι το εμπορικό ντεμπούτο του μοντέλου έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2017, η Skoda φαίνεται να… αδημονεί δίνοντας σήμερα στη δημοσιότητα τις πρώτες πληροφορίες αναφορικά με τις τεχνολογικές και όχι μόνο περγαμηνές του νέου Kodiaq. Πιο συγκεκριμένα, κάτω από το καπό του θα φιλοξενούνται οι γνωστοί κινητήρες ντίζελ και βενζίνης του Ομίλου VW. Ήτοι, ο γνώριμος 1.4 TSI, σε εκδόσεις 125 και 150 ίππων, καθώς και ο κορυφαίος της γκάμας, 2.0 TSI, ρυθμισμένος να αποδίδει 180 ίππους. Σε ότι αφορά τους κινητήρες ντίζελ, το «παρών» θα δίνει ο 2.0 TDI, σε εκδόσεις 150 και 190 ίππων.

Από το 2019, τα νέο Kodiaq θα διατίθεται και σε plug-in υβριδικές εκδόσεις, σύμφωνα με τις επίσημες υποσχέσεις των ανθρώπων της Skoda.

Τα παραπάνω μηχανικά σύνολα θα συνεργάζονται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, είτε με το γνωστό DSG κιβώτιο της «μαμάς» VW, μεταφέροντας, ανάλογα με την έκδοση, την κίνηση στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς. Από εκεί και πέρα, το νέο Skoda Kodiaq των 4,7 μ. θα διατίθεται προαιρετικά με τρίτη σειρά καθισμάτων στο εσωτερικό, στην οποία θα μπορούν να φιλοξενούνται δύο επιβάτες. Σε κάθε περίπτωση, οι Τσέχοι υπόσχονται πως το νέο Kodiaq θα διαθέτει τον μεγαλύτερο χώρο φόρτωσης στην κατηγορία του. Επιπρόσθετα, οι επιβάτες του αυτοκινήτου θα απολαμβάνουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις που αφορούν τη συνδεσιμότητα με τον ηλεκτρονικό κόσμο (βλ. Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLink κοκ).

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η ονομασία του μοντέλου προέρχεται από το είδος Kodiak της καφέ αρκούδας που απαντάται σήμερα στην Αλάσκα.

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του αναμένεται να πραγματοποιηθούν περί τα τέλη του καλοκαιριού._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ