top icon
Επικαιρότητα

To νέο Ford Mondeo στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης

Το νέο Ford Mondeo θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στη χώρα μας στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, από τις 6 έως τις 14 Σεπτεμβρίου.

Το νέο Ford Mondeo θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στη χώρα μας στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, από τις 6 έως τις 14 Σεπτεμβρίου.

 

Το Ford Mondeo, το επιτυχημένο οικογενειακό αυτοκίνητο της Ford, γιόρτασε πρόσφατα τα 20 χρόνια του με πωλήσεις πάνω από 4,5 εκατομμύρια μονάδες σε όλη την Ευρώπη. Το αυτοκίνητο υπόσχεται ανώτερη οδηγική άνεση χάρη στην πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, ενώ θα συνεχίσει να διατίθεται σε 5θυρες, 4θυρες και station-wagon εκδόσεις. Ευρωπαϊκό ντεμπούτο στο νέο Mondeo κάνουν και οι πίσω ζώνες ασφαλείας με ενσωματωμένο αερόσακο. Η Ford θα προσφέρει το νέο Mondeo με βενζινοκινητήρα 1.0 EcoBoost, μία έκδοση 1.6 diesel, και θα λανσάρει το πρώτο στην κατηγορία 4θυρο υβριδικό όχημα.

 

Το Mondeo παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1993 μετά από ένα πενταετές πρόγραμμα εξέλιξης, επένδυσης 3 δισ. λιρών (4,6 δισ. Δολαρίων), ενώ αναδείχτηκε Αυτοκίνητο της Χρονιάς το 1994. Η πρώτη γενιά προσέφερε αερόσακο οδηγού στάνταρ, προαιρετικό αερόσακο συνοδηγού και νέες για την εποχή τεχνολογίες όπως έλεγχο πρόσφυσης, προσαρμοζόμενη απόσβεση, Anti-lock Braking System (ABS) και σύστημα διεύθυνσης με υδραυλική υποβοήθηση. Ένα ανανεωμένο Mondeo το 1996 προσέφερε προαιρετικούς πλευρικούς αερόσακους, που έγιναν στάνταρ μετά από δύο χρόνια, τετρακάναλο ABS και μειώσεις βάρους. Η Ford παρουσίασε τη δεύτερη γενιά Mondeo το 2000 με Intelligent Protection System. Επιπλέον, το Mondeo έκανε προσιτά για πρώτη φορά στους οδηγούς Ford τα θερμαινόμενα πίσω καθίσματα, τους αυτόματους προβολείς και τους καθαριστήρες με αισθητήρα βροχής. Η τρίτη γενιά Mondeo έφτασε το 2007 μετά από ένα πέρασμα από τη μεγάλη οθόνη σαν αυτοκίνητο του James Bond στην ταινία Casino Royale το 2006. Χάρη σε εκείνη, οι οδηγοί της Ford ήταν από τους πρώτους που επωφελήθηκαν από τεχνολογίες όπως Adaptive Cruise Control, Interactive Vehicle Dynamic Control και Ford Easy Fuel system για αποφυγή ανεφοδιασμού με λάθος καύσιμο. Το Mondeo ανανεώθηκε και πάλι το 2010 με την τελευταία τεχνολογία βενζινοκινητήρων EcoBoost της Ford και την προσθήκη λειτουργιών όπως Lane Departure Warning, Driver Alert και Auto High Beam.

 

Το νέο παγκόσμιο Mondeo θα διατίθεται στην Ευρώπη αλλά και στη χώρα μας στα τέλη του 2014, με πιο εξελιγμένες τεχνολογίες, όπως ο βενζινοκινητήρας 1.0 EcoBoost της Ford που διασφαλίζει οικονομία καυσίμου, σύστημα κίνησης petrol Hybrid Electric Vehicle, τους πρώτους στην κατηγορία προσαρμοζόμενους προβολείς με πλήρη λειτουργικότητα LED, και πίσω ζώνες ασφαλείας με αερόσακους που έχουν σχεδιαστεί για να περιορίζουν τους τραυματισμούς στην περιοχή της κεφαλής, του αυχένα και του θώρακα των πίσω επιβατών.

 

 

 

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ