top icon
Επικαιρότητα

Το νέο Kia XCeed στην Έκθεση της Γενεύης

Πρόκειται για την SUV έκδοση του μικρομεσαίου μοντέλου της Kia που θα δούμε να αποκαλύπτεται πλήρως στην 89η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης τις πρώτες μέρες του προσεχούς κιόλας μήνα.

Η Kia εμπλουτίζει τη γκάμα του Ceed με την απαραίτητη SUV έκδοση, η οποία θα πλαισιώσει και σε εμπορικό επίπεδο την τριπλέτα των Ceed, Ceed Sportswagon και Proceed από τα μέσα περίπου της χρονιάς. Το ανεπίσημο – μέχρι του αποδείξεως του εναντίου – σκίτσο που δημοσιεύει σήμερα το L’Automobile Magazine, έρχεται να αποτυπώσει ένα μέρος της έντονης σχεδιαστικής ταυτότητας του νέου XCeed, το οποίο θα ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα αδέλφια του για την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, το κεκλιμένο πίσω μέρος και φυσικά για τους πιο τονισμένους και «περιπετειώδεις» προφυλακτήρας επιχειρώντας να αποτελέσει τη γέφυρα ανάμεσα στο Stonic και το μεγαλύτερο Sportage.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου δεν αναμένονται… πρωτοτυπίες σε σχέση με τα ήδη γνωστά Ceed, Ceed Sportswagon και Proceed. Κάτι αντίστοιχο, βέβαια, πρόκειται να συμβεί και στα μηχανικά μέρη, καθώς την κίνηση και στο Xceed θα προσφέρουν οι ήδη γνωστοί κινητήρες ντίζελ και βενζίνης των Κορεατών. Και πιο συγκεκριμένα, ο 1.000άρης  T-GDI των 120 ίππων, ο αντίστοιχος 1.400άρης των 140 καθώς και ο 1.600άρης Smartstream των 136 ίππων. Αργότερα, η γκάμα αναμένεται να εμπλουτιστεί και με μία plug-in υβριδική έκδοση με απόδοση κοντά στους 200 ίππους. Τέλος, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η γκάμα του κορεάτικου SUV αναμένεται να διαθέτει προσθιοκίνητες αλλά και τετρακίνητες εκδόσεις._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ