top icon
Επικαιρότητα

Το Smart γίνεται… γραμματοκιβώτιο

Μια πρωτότυπη εφαρμογή της γερμανικής φίρμας μετατρέπει το λιλιπούτειο Smart σας σε αποδέκτη της προσωπικής σας αλληλογραφίας -και όχι μόνο.

Το όλο εγχείρημα φέρει την ονομασία «smart ready to drop» και αναπτύχθηκε από ένα think tank στελεχών της γερμανικής φίρμας, προκειμένου, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, να «επιταχυνθεί η εξέλιξη και εφαρμογή καινοτόμων αστικών υπηρεσιών». Σύμφωνα με τους εμπνευστές του εν λόγω project, στο οποίο αυτή τη στιγμή συμμετέχει κατ’ αποκλειστικότητα η γνωστή στο είδος εταιρεία DHL, τόσο η αλληλογραφία, όσο και τυχόν δέματα μπορούν να σας παραδίδονται με ασφάλεια στο… πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου σας, αντί στο σπίτι ή στη δουλειά. Για να γίνει αυτό εφικτό, θα χρειαστεί βέβαια να εγκαταστήσετε στο κινητό σας το σχετικό app, αλλά και στο smart σας το σύστημα Connectivity Box μέσω του επίσημου δικτύου της εταιρείας.

Επί του πρακτέου, στους διανομείς της DHL θα αποστέλλεται με την αρωγή της σχετικής εφαρμογής του κινητού σας ένας κωδικός που θα επιτρέπει μέσω του Connectivity Box την «ηλεκτρονική» πρόσβαση χωρίς κλειδί στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου για μια και μόνο φορά. Έτσι, οι υπάλληλοι της εταιρείας διανομής, αφού ενημερωθούν για το ακριβές σημείο (βλ. διεύθυνση) που έχετε σταθμεύσει το smart σας και αφού προηγουμένως έχετε… πληρώσει μέσω του app για τις υπηρεσίες που θα σας προσφέρουν, απλά εναποθέτουν το γράμμα ή το δέμα στο χώρο φόρτωση του smart σας.

Στο πιλοτικό πρόγραμμα «smart ready to drop» συμμετέχουν προς το παρόν επτά πόλεις στη Γερμανία. Αξίζει να αναφέρουμε πως το σύστημα Connectivity Box μπορεί να εγκατασταθεί τόσο στην τρέχουσα όσο και στην προηγούμενη γενιά του γερμανικού «μικρού»._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ