top icon
Επικαιρότητα

Toyota Auris Space concept

Οριστικό: οι hatchback εκδόσεις του νέου μικρομεσαίου της Τoyota δεν θα φέρουν πλέον την ονομασία Corolla, η οποία θα χαρακτηρίζει πλέον μόνο τα sedan του επόμενου μοντέλου της ιαπωνικής εταιρείας.
 
Επαληθεύτηκαν έτσι οι συγκεκριμένες φήμες, που ακούγονταν εδώ και ένα μήνα περίπου.
 
Αυτό που δεν επαληθεύτηκε ήταν η προέλευση του ονόματος, καθώς το «Auris» παραπέμπει στο «aurium» που στη λατινική γλώσσα σημαίνει «χρυσαφί», όπως είναι και το χρώμα του «Auris Space copcept», το οποίο αποκαλύφθηκε με κάθε επισημότητα στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού.
 
Ο λόγος που ο Ιάπωνας κατασκευαστής επέλεξε αυτή την αλλαγή, είναι για να τονίσει την τεχνολογική και σχεδιαστική εξέλιξη που χωρίζει το νέο μοντέλο από τους προκατόχους τους.
 
Άλλωστε, είχε τολμήσει και στο παρελθόν με το Yaris, που αντικατέστησε το Starlet, με πολύ καλά για την ίδια εμπορικά αποτελέσματα. Γιατί όχι, λοιπόν, ξανά;
 
Το concept της Πόλης του Φωτός διαθέτει εντυπωσιακή πανοραμική οροφή, ενώ είναι εξοπλισμένο με τροχούς διαστάσεων 19 ιντσών. Οι τελευταίοι σίγουρα θα είναι μικρότεροι στο μοντέλο παραγωγής, όμως η πανοραμική οροφή είναι πιθανό να προσφέρεται σε ορισμένες εκδόσεις.
 
Το αυτοκίνητο έχει την τελική του σχεδόν μορφή και αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική ανά τον κόσμο σταδιοδρομία του στις αρχές του 2007. 
 
Το «πέταλο του λουλουδιού*» απέκτησε στις ημέρες μας «χρυσό χρώμα**» και συνεχίζει ακάθεκτο την πορεία του στον κόσμο της Αυτοκίνησης…  
 
*Aπόδοση της λέξης «Corolla»
**Απόδοση της λέξης «Αurium»
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ