top icon
Επικαιρότητα

Toyota: stop στο κόκκινο φανάρι

Η οδική ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες – η μία μετά την άλλη – ανακοινώνουν την εξέλιξη συστημάτων που προστατεύουν επιβάτες και πεζούς από τις συνέπειες των τροχαίων ατυχημάτων. Αυτή τη φορά ήταν σειρά της Toyota να παρουσιάσει τις νέες καινοτομίες που εισήγαγε στο σύστημα Intelligent Transport Systems (ITS), το οποίο – μεταξύ άλλων – προειδοποιεί σε περίπτωση παραβίασης ερυθρού σηματοδότη και σήματος STOP.
 
Ένας πομπός που θα βρίσκεται στην άκρη του δρόμου, ειδοποιεί τον οδηγό, με οπτικό και ηχητικό σήμα, ότι προσεγγίζει ερυθρό σηματοδότη. Αν το σύστημα διαπιστώσει ότι το όχημα δεν επιβραδύνει, τότε επεμβαίνει και ακινητοποιεί με ασφάλεια το αυτοκίνητο. Με τον ίδιο τρόπο ενημερώνεται ο οδηγός στην περίπτωση που παραβλέψει πινακίδα STOP.
 
Το ITS χρησιμοποιεί ασύρματη επικοινωνία για την μεταβίβαση πληροφοριών σχετικά με την οδική σήμανση αλλά και αντικείμενα που βρίσκονται μέσα στο δρόμο, τα οποία δεν μπορεί όμως να δει έγκαιρα ο οδηγός. Παράλληλα θα μπορεί να δέχεται σήματα από πομπούς που θα φέρουν πεζοί, μειώνοντας τον κίνδυνο τροχαίου ατυχήματος σε δρόμους με χαμηλό φωτισμό ή με κακή ορατότητα.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ