top icon
Επικαιρότητα

VW Chico, το αντί-Smart

Σε αντίθεση με το πρωτότυπο Up, το όχημα που θα περάσει στην παραγωγή θα είναι διθέσιο και μικρότερο σε διαστάσεις.

Ως γνωστό, η VW δεν πρόκειται να μείνει θεατής στο παιχνίδι των μικρών αυτοκίνητων πόλης. Oι ιθύνοντες της τρίτης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας σε κατάταξη πωλήσεων στον κόσμο, προγραμματίζουν να βάλουν στη γραμμή παραγωγής το εικονιζόμενο πρωτότυπο Up, που παρουσιάστηκε πέρυσι στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Το τελικό μοντέλο εικάζεται ότι θα ονομαστεί «Chico», από ένα παλαιότερο, πρωτότυπο VW του 1991.
 
Σε αντίθεση με το Up, το όχημα που θα περάσει στην παραγωγή θα είναι διθέσιο, πιο κοντό σε μήκος και ύψος, ώστε να μειωθούν οι αεροδυναμικές αντιστάσεις και να επιτευχθεί καλύτερη τιμή κατανάλωσης καυσίμου. Ο σχεδιασμός θα παραμείνει στη λογική του Up ενώ, πιθανότατα, στη γκάμα των κινητήρων θα επιλεχθεί ένα τετρακύλινδρο μηχανικό σύνολο βενζίνης 1.2 λίτρων και ένας πετρελαιοκινητήρας χωρητικότητας 1.2 λίτρων με τρεις κυλίνδρους, τον οποίο θα δούμε και στη νέα γενιά Polo.
 
Oι Γερμανοί κατασκευαστές αφήνουν μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο για την παραγωγή μίας ακόμα, ηλεκτρικής έκδοσης. Η παραγωγή του Chico αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2010.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ