top icon
Επικαιρότητα

VW: Επιπλέον 2,2 δις € για το dieselgate

Ο Όμιλος VW ανακοίνωσε επίσημα πως «αποταμιεύει» επιπλέον χρήματα προκειμένου να καλύψει το κόστος των αποζημιώσεων που αφορούν στο γνωστό πλέον σκάνδαλο που από τον περασμένο Σεπτέμβριο κλονίζει την αξιοπιστία του. Τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις ΗΠΑ.

Σήμερα, ο Όμιλος VW ανακοίνωσε μέρος των οικονομικών αποτελεσμάτων του για το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς και συγχρόνως την απόφασή του να… βάλει στην άκρη επιπλέον 2,2 δις €, ποσό που θα «διοχετευτεί» προκειμένου να καλυφθούν οι δικαστικές και όχι μόνο… επιπλοκές του διαβόητου dieselgate, κυρίως στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Έτσι, το συνολικό ποσό που οι Γερμανοί έχουν αποφασίσει να «φυλάξουν» για την καταβολή αποζημιώσεων υπερβαίνει πλέον τα 18 δις €!

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται λίγα μόλις 24ωρα μετά την απόφαση των δικαστικών αρχών της Ν. Υόρκης, της Μασαχουσέτης και της πολιτείας του Μέριλαντ, να ασκήσουν αγωγές εναντίον της VW επικαλούμενες πως, ήδη από το 1999 υψηλόβαθμα στελέχη του Ομίλου συγκάλυπταν την όλη υπόθεση. Με τις αγωγές αυτές, οι αρμόδιοι δικαστές επιχειρούν μέσω της νομικής πλέον οδού να καταρρίψουν το γνωστό επιχείρημα του Ομίλου VW πως «το διαβόητο σκάνδαλο αποτελεί προϊόν μιας μικρής μόνο μερίδας εργαζομένων», αναφέροντας χαρακτηριστικά στις μηνυτήριες αναφορές τους πως, όλα αυτά τα χρόνια, η εταιρεία, με την ανοχή των διευθυντικών της στελεχών, έχει εξελίξει όχι μια, αλλά έξι(!) γενιές λογισμικών που χειραγωγούσαν τις μετρήσεις εκπομπών ρύπων.

Όπως αναφέρουν οι αμερικανοί εισαγγελείς, οι πρώτες εξ αυτών έκαναν την εμφάνισή τους στην Ευρώπη το 2004, ενώ από το 2008 και εξής «φορέθηκαν» και σε πολλά από τα επίμαχα πετρελαιοκίνητα μοντέλα του Ομίλου που πωλούνταν στις ΗΠΑ._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ