top icon
Επικαιρότητα

Ξεκινούν εκ νέου οι παραδόσεις του VW Golf 8

Η VW δήλωσε ότι έλυσε το πρόβλημα με το λογισμικό του συστήματος eCall του νέου Golf και ως εκ τούτου το μικρομεσαίο «χατς» της γερμανικής εταιρείας είναι πλέον ξανά διαθέσιμο, μετά την αναγκαστική και προσωρινή παύση παραδόσεων.

Στα μέσα περίπου του περασμένου μήνα η VW αναγκάστηκε να προβεί στην προσωρινή διακοπή των παραδόσεων του νέου Golf, καθώς η εταιρεία αντιμετώπισε προβλήματα με το λογισμικό που διαχειρίζεται το σύστημα ειδοποίησης εκτάκτου ανάγκης eCall που υποχρεωτικά εξοπλίζει κάθε αυτοκίνητο στην Ευρώπη από το 2018 (διαβάστε περισσότερα εδώ). Σήμερα, το γερμανικό εργοστάσιο δήλωσε πως, μετά την απαραίτητη αναβάθμιση του λογισμικού, οι παραδόσεις του μικρομεσαίου της μοντέλου επανέρχονται στην κανονικότητα.

Στη σχετική ανακοίνωση η VW αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Ως μέρος εσωτερικών ερευνών, διαπιστώσαμε ότι σε μεμονωμένα οχήματα Golf Mk 8, το λογισμικό της ηλεκτρονικής μονάδας σύνδεσης (OCU3) ενδέχεται να μην μεταφέρει αξιόπιστα δεδομένα. Ως αποτέλεσμα, δεν είναι εγγυημένη η πλήρης λειτουργικότητα του eCall/Emergency Assist. Σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό της ΕΕ, τα νέα μοντέλα πρέπει να διαθέτουν αντίστοιχο εξοπλισμό κλήσεων έκτακτης ανάγκης από τις 31 Μαρτίου 2018. Για αυτόν τον λόγο, αντιδράσαμε προκειμένου να διασφαλίσουμε την πλήρη συμμόρφωση με αυτόν τον κανονισμό.

Ως εκ τούτου, η VW προχώρησε στην παύση των παραδόσεων για το Golf Mk 8 από τα μέσα Μαΐου προκειμένου να διερευνήσει το ζήτημα σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και να αποφασίσει για τα επόμενα βήματα σχετικά με τα οχήματα που επηρεάζονται.

 Προκειμένου να διορθώσει το πρόβλημα, η VW ανέπτυξε μια ενημέρωση λογισμικού για τη μονάδα ελέγχου της ηλεκτρονικής μονάδας συνδεσιμότητας. Αυτή η ενημέρωση θα εγκατασταθεί σε μοντέλα Golf Mk 8 που θα παραχθούν στο μέλλον. Η ενημέρωση θα εγκατασταθεί επίσης σε οχήματα που έχουν ήδη παραχθεί.

Η προληπτική διακοπή παράδοσης του μοντέλου θα αρθεί τώρα με τη διαθεσιμότητα της ενημέρωσης λογισμικού.

Η VW θα ξεκινήσει επίσης μια εθελοντική ανάκληση για τα μοντέλα Golf Mk 8 που έχουν ήδη παραδοθεί στους πελάτες προκειμένου να εγκαταστήσουν την ενημέρωση λογισμικού. Η εταιρεία έχει ήδη ενημερώσει την Ομοσπονδιακή Αρχή Μεταφορών Αυτοκινήτων (KBA) και θα ενημερώσει εγκαίρως τους επηρεαζόμενους πελάτες.»

Σύμφωνα με την εταιρεία μόνο στη Γερμανία τα επηρεαζόμενα μοντέλα υπολογίζονται στα 15.000.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ