top icon
Χρηστικά - Συμβουλές

Άρση ακινησίας: Πώς μπορώ να κάνω για το αυτοκίνητό μου

Αν δεν πληρώσατε τα τέλη κυκλοφορίας και επιθυμείτε να βγάλετε στην κυκλοφορία το αυτοκίνητό σας, υπάρχει η δυνατότητα άρσης ακινησίας και πληρωμής με το μήνα.

Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά και το μυαλό των περισσότερων είναι στις διακοπές. Υπάρχουν σίγουρα αρκετοί, όπως μαρτυρούν και οι επίσημοι αριθμοί, (120.000) που κατέθεσαν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους και αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν.

Ωστόσο, με την ενεργοποίηση της πλατφόρμας myCar της ΑΑΔΕ, έχουν το δικαίωμα να κινήσουν ξανά το όχημά τους. Αυτό μπορούν να το κάνουν καταβάλλοντας το αντίτιμο που αναλογεί. Πιο συγκεκριμένα η άρση ακινησίας γίνεται μέσω της πλατφόρμας που προαναφέραμε με τη χρήση των κωδικών TAXISnet. Εκεί ο ενδιαφερόμενος μπορεί να πληρώσει το ποσό των τελών κυκλοφορίας για τους μήνες που θέλει να κινήσει το αυτοκίνητό του.

Το ποσό που καλείται κάποιος να πληρώσει υπολογίζεται αναλογικά με το συνολικό. Έτσι, κάθε μήνα είναι το ένα δωδέκατο το συνολικού ποσού των τελών κυκλοφορίας του αυτοκινήτου σας. Ο μήνας υπολογίζεται ολόκληρος και όχι με τις μέρες, άρα αν για παράδειγμα επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε το αυτοκίνητό σας για ένα μήνα και 10 μέρες, τότε καλείστε να πληρώσετε το ποσό που αναλογεί σε δύο μήνες.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την άρση της ακινησίας είναι να γίνει πρώτα ασφάλιση του αυτοκινήτου, αλλιώς το σύστημα δεν επιτρέπει να προχωρήσεις στην άρση.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ