top icon
Επικαιρότητα

Υβριδικά Mazda powered by Toyota

Την υβριδική τεχνολογία της Toyota θα χρησιμοποιούν στο εγγύς μέλλον οι αντίστοιχες προτάσεις της επίσης ιαπωνικής Mazda, σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις των δύο πλευρών

Την υβριδική τεχνολογία της Toyota θα χρησιμοποιούν στο εγγύς μέλλον οι αντίστοιχες προτάσεις της επίσης ιαπωνικής Mazda, σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις των δύο πλευρών σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Τόκυο.
 
Το πρώτο υβριδικό Mazda -το οποίο θα ενσωματώνει το γνωστό από το Prius ΙΙΙ σύστημα κίνησης «Toyota Hybrid Synergy Drive» και θα συνεργάζεται με τη νέα γενιά οικολογικών και φιλικά προσκείμενων προς το περιβάλλον κινητήρων της πρώτης, που φέρει την ονομασία «Sky» και ήδη βρίσκεται στη φάση της εξέλιξής της σε εκδόσεις από 1,3 έως 2,0 λίτρα- αναμένεται να ξεκινήσει και επίσημα την καριέρα του, αρχικά στην αγορά της Ιαπωνίας, και σίγουρα όχι νωρίτερα από τις αρχές του 2013.
 
Με βάση τα έως τώρα ανακοινωθέντα, με τη συγκεκριμένη σύναψη συμφωνίας (σ.σ.: κίνηση πάντως που, κακά τα ψέματα, για πολλούς αποτελεί έκπληξη με δεδομένους τους δεσμούς… αίματος με την Ford, η οποία διαθέτει ανάλογη τεχνογνωσία), η Mazda στοχεύει στη μείωση της μέσης κατανάλωσης των αυτοκινήτων της κατά 30% έως το 2015. Το οικολογικό ασφαλώς πλάνο της Mazda περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την εξέλιξη ακόμα πιο σύγχρονων κιβωτίων, αλλά και συστημάτων «Start&Stop», ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση του οχήματος κοκ.
 
Από τη μεριά της, η Toyota ανακοινώνει πως η συμφωνία παροχής του υβριδικού συστήματος κίνησης του νέου Prius στη Mazda δεν αποκτά τον χαρακτήρα της αποκλειστικής, καθώς, στο συγκεκριμένο πάντα τομέα, παραμένει ανοιχτή σε αντίστοιχες προτάσεις/συνεργασίες με οποιαδήποτε άλλη κατασκευάστρια εταιρεία. _Χ.Α. 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ