Έντονη είναι η φημολογία που θέλει τη Lada να εγκαταλείπει το WTCC στα τέλη της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν.

Παρ’ ότι τίποτα δεν είναι ακόμα επίσημο, καλά πληροφορημένες πηγές θέλουν τον Ρώσο κατασκευαστή να γυρνά την πλάτη του στο θεσμό του World Touring Car Championship στα τέλη του 2016. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αποχώρηση της Lada, η οποία δεν αναμένεται να ανακοινωθεί, εφ όσον ασφαλώς οι παραπάνω πληροφορίες έχουν βάση, πριν τις 10 Νοεμβρίου, οφείλεται στην αλλαγή της στρατηγικής της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο. Δημοσιεύματα του ρώσικου Τύπου αναφέρουν σήμερα πως από το 2017 και εξής, η Lada αναμένεται να επικεντρώσει τις αγωνιστικές της προσπάθειες αποκλειστικά στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Η πιθανή «έξοδος» της εταιρείας από το WTCC ύστερα από πέντε συναπτά έτη παρουσίας θα αφήσει μόνες στο θεσμό τις Honda και Volvo, μιας και από την επόμενη χρονιά, η Citroen θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο με τους Ρώσους, μιας και οι Γάλλοι, ως γνωστών, θα εστιάζουν όλες τους τις προσπάθειες στην επάνοδό της μάρκας στο WRC με το νέο Citroen C3.

Θυμίζουμε πως στα μπάκετ των αγωνιστικών της Lada που μετέχουν στο θεσμό του WTCC φιλοξενούνται σήμερα οι Nicky Catsburg, Gabriele Tarquini και Hugo Valente._X.A.