top icon
Blog

Μάρτης γδάρτης

Ταλαιπώρησε ο Μάρτης σε διάφορα επίπεδα. Να θυμηθούμε, προβάλλοντας και τα αρνητικά, σε εκδηλώσεις ακόμη με θετικό πρόσημο. Ο Σ.Χ. στα πλήκτρα με το γάντι του Iznogoud…

Μάρτιος InOut

– Τι άλλο να πεις για τα Τέμπη; Συγγνώμη με έργο, και τι κάνουμε ώστε να μην ξανασυμβεί τραγωδία στα μέσα μαζικής μετακίνησης. Χωρίς «θα», αλλά εδώ και τώρα…

– «Μεθαύριο», την Κυριακή 2 Απριλίου, διαβάστε σε τι αντιμετώπισαν οι Μ.Σ. και Θ.Η. στη μετακίνησή τους. Με σύγχρονο λεωφορείο, για το περιβόητο «Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα», που σηματοδοτεί τη μετακίνηση του Έλληνα.

– Με την ευκαιρία, τι γίνεται με τις μετακινήσεις μέσω θάλασσας; Έρχεται η εποχή τους…

Πολιτικά

– Πόνεσαν τα αυτιά μας και προέκυψε απογοήτευση από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Σταύρο Θεοδωράκη, που τον πήρε το ποτάμι.

Mitsotakis - Theodorakhs

– Πολύ λιβάνι, και θυμήθηκα την αστοχία μου με τον Δημήτρη Μιχελακάκη πριν από χρόνια, που αντί να τον ξεκλειδώσω-στριμώξω, με κλείδωσε και εκτέθηκα.

– Όπως ο Σταύρος, που έχασε την ευκαιρία του. Ή μήπως την κέρδισε; Θα δείξει και, σε κάθε περίπτωση, να δούμε και πώς θα εξελιχθεί η συζήτησή του με τους άλλους αρχηγούς.

– Περί αντίδρασης πολιτικού ανδρός, αισιοδοξείς ότι ο Κώστας Α. Καραμανλής θα επιλέξει «pause» στις εκλογές μεθαύριο, εκφράζοντας την μπέσα που χαρακτηρίζει την οικογένειά του, την οποία δεν έκρυψε όταν παραιτήθηκε.

Karamanlhs

– Μου «έγνεψαν» να μην πολιτικολογώ. Καββαθοπαίδι είμαι, οπότε ούτε σε υποδείξεις αντέχω, ούτε αγνοείς τη στάση που απαιτείται, σωστή ή λάθος, για ό,τι γίνεται γύρω μας.

Στα κακά νέα

– Ο πρύτανης, εμβληματικός εκδότης του 4ΤΡΟΧΟΙ, ο Κώστας Καββαθάς, ταλαιπωρείται για λόγους υγείας τέτοιες ημέρες, οπότε και μετράει φίλους.

– Ξεχωρίζει ο Χρήστος Πλατής, που τον προστατεύει αποτελεσματικά και με τακτ.

– Του χρωστάω μια ειλικρινή συγγνώμη του Χ.Π., όταν έχασα το μέτρο με αφορμή το μονόλογο του αρχηγού σε εκπομπή στην ΕΡΤ.

– Δεν προκύπτει δικαιολογία, ακόμα και αν αισθάνεσαι αδικημένος.

– Η αδικία, άλλωστε, δεν είναι μετρήσιμη ούτε συνδέεται με αντικειμενικά κριτήρια.

– Χρειάζεται αρχοντιά για να τη διαχειριστείς, και συγκλονίζει το πώς διαχειρίζεται ο κολοσσός, ο ΆλΜαν, αστοχίες, αδικίες και προδοσία στην αυτοβιογραφία του. Με τους ελληνικούς αγώνες, σημαντικό κομμάτι της ζωής του, σε περίοπτη θέση.

– Το επισημαίνω από παλιά σε νεότερους συνεργάτες. Φροντίζετε να σας χρειάζονται, να έχουν την ανάγκη σας, οπότε και προκύπτει σεβασμός. Διαφορετικά, ορθώνουν ανάστημα και οι ανιστόρητοι και οι μέτριοι.

– Διαχρονικά γίγαντες οι συνεργάτες μας, τα κομάντο. Όπως πρόσφατα στην Πάρνηθα, όπου η ομάδα του σφράγισε το DNA μας λειτουργώντας οκτώ ώρες υπό κακές καιρικές συνθήκες.

4Τ

«Τι είχες, Μιχάλη;», «Τι είχα πάντα, Σ.Χ…»

– Θέμα με την Taycan Sport Turismo στο δρόμο του Φον Τριπς, και αν το αποτέλεσμα δεν ικανοποιεί, είναι δική μου η ευθύνη.

Porsche Taycan Sport Turismo

– Σε πτήση η ΦΙΛΠΑ, με αφορμή την Ανάβαση Πάρνηθας σε διαδικασία Regularity, όπου τίμησε οδηγούς και συνοδηγούς. Σε συνδυασμό με σημαντικά αυτοκίνητα, δημιουργήθηκε εξαιρετική ατμόσφαιρα στο χώρο στάθμευσης του τελεφερίκ.

– Θα μπορούσε να είναι τέλεια και στον τερματισμό, αν οι άνθρωποι του Μον Παρνές δεν ήταν σε παράκρουση από τα μηχανάκια και τις μπίλιες στη ρουλέτα, οπότε και δεν αντιλήφθηκαν το μέγεθος όσων έκαναν στο εστιατόριό τους ειρηνική κατάληψη.

– Ανταποκρίθηκαν όταν κατάλαβαν πώς συμπεριφέρονται οι παρόντες εκεί κύριοι του χώρου μας, όπως και της Regularity κοινότητας που σεβόμαστε. Του χρόνου καλύτερα.

– Άλλωστε, όπως επιβεβαιώθηκε σε προσεγμένη εκδήλωση της ΦΙΛΠΑ στον Γέρακα, στα εξαιρετικά εντευκτήρια που σέβεσαι, ενώ ζηλεύεις με καλή πρόθεση, άμεσα θα είναι αλλιώς. Σε σχέση με την κυκλοφορία των ΙΑ, που επιτέλους θα χρησιμοποιούν κρατικές πινακίδες.

Μάρτιος

Αλλαγή σκηνικού

– Δεν ισχύει στη χώρα μας η θανατική καταδίκη για τον παιδεραστή, όπως και για τον έμπορο της κοκαΐνης, και έχουν ξεσαλώσει – και μάλιστα αυτοί που έπρεπε να προστατεύουν τα παιδιά μας. Να μιλήσουν τα παιδιά, να σώσουν συνομηλίκους τους και να στηρίξουν τις ψυχούλες τους.

Ο Μικρούτσικος; Σε άλλα, χωρίς πολιτισμό καθεστώτα, αφού θα του τροποποιούσαν το επώνυμο σχετικά ώστε να ταιριάζει με τη συμπεριφορά του, θα τον περιόριζαν. Ιερό πλάσμα η γυναίκα που θα σε εμπιστευθεί, και αυτός διέσυρε όλο αυτό το αυστηρά προσωπικό.

Στα καθ’ ημάς

– Οι 4ΤΡΟΧΟΙ κυκλοφορούν την Κυριακή 2 Απριλίου. Το «Σου-Κου» της Legend εκδήλωσης του ΣΙΣΑ που συμμετέχουμε, ενώ την Κυριακή γίνεται το χωμάτινο σπριντ στη Λειβαδιά από τον ΑΣΣΟΑΑ.

– Πετάνε οι χωμάτινοι αγώνες, και η αύρα που τους χαρακτηρίζει από το ΙΡΑ-2022 δεν πληγώνεται.

– Ελάτε στην Ιτέα, το Σάββατο το βράδυ, να δείτε ωραία Ιστορικά Aυτοκίνητα και να γνωρίσετε τους εξαιρετικούς χειριστές τους, που επίσης συναγωνίζονται.

– Σπαζοκεφαλιά η περίπου χαμηλή μ.ω.τ., που ενίοτε αποδεικνύεται ιλιγγιώδης.

– Την Κυριακή Λειβαδιά, προπόνηση και για το Ράλλυ Στερεάς. Αγώνας-πρόβα για το ΡΑ και για το ΙΡΑ. Προχωράμε…

– Εντατικές οι προπονήσεις για τον Γιώργο Κεχαγιά, και φίλος παρεξήγησε το σχόλιο ότι θα τον τρελάνουν με την αλλαγή εκπαιδευτή, που κατά τη γνώμη μου δεν τους χρειάζεται.

– Αγώνες τούς λείπουν, ενώ ανταγωνιστικό περιβάλλον δεν προκύπτει στην Ελλάδα, και δεν είναι οι οδηγίες στα ιταλικά που θα κάνουν τη διαφορά.

– Ο Γιώργος, που αν πάει τους Ιταλούς professors βόλτα στη Στεφάνη με το RS 500 θα τους στείλει επειγόντως στο Αττικό με διαταραχές, έχει δίπλα του τον Χρήστο Κουζιώνη και στην ομάδα υποστήριξης των τεστ τον Λάμπρο Αθανασούλα.

– Χρυσάφι, όταν οι εξαιρετικοί μηχανικοί, σεμνοί δουλευταράδες που δεν ουρλιάζουν με post στο FB, έχουν ανεβάσει την On Sales σε υψηλό επίπεδο, πιστοποιώντας το «nothing is impossible», που εμπνέει.

– Σε σωστή κατεύθυνση οι εκλογές για το ΔΣ στο ΠΑΣΜΑ, και μάλιστα στο χώρο όπου γεννήθηκε η ιδέα δημιουργίας του.

– Εκεί στην Καλογρέζα, πίσω από το ΟΑΚΑ. Τίποτα τυχαίο.

– Γεγονός πως, αν το εκλεγμένο 5μελές ΔΣ -σοφή επιλογή- λειτουργήσει με τη φιλοσοφία των πέντε που άλλαξαν τον ρου της αγωνιστικής ιστορίας πριν από δώδεκα μήνες, θα έχουμε να λέμε «επιτέλους» και να το εξηγεί-υποστηρίζει το έργο τους.

Αναρρώνει ο Δημήτρης Μιχελακάκης, ο Πρόεδρος της ΟΜΑΕ, που έχει αιφνιδιάσει τους γιατρούς του με το πείσμα του. Δεν ήξεραν, δε ρώτησαν…

– Φαίνεται πως η ΟΜΑΕ έχει αποκτήσει υπεύθυνο Τύπου. Αν διακρίνω σωστά από τη γραφή και ευαισθησίες, πρόκειται για τον εξαιρετικό Τόλη Παλλάτο. Αναρωτιέμαι ποιος τον καθοδηγεί. Πού αναφέρεται ο παλίκαρος;

– Εξαιρετική περί αγώνων ενημέρωση στους 90,4 από τον Στράτο Φωτεινέλη με συνέπεια, κάθε Τρίτη βράδυ στις 21.00.

– Προσφορά υπηρεσιών με τον έντιμο τρόπο που απαιτεί κόπο, χρόνο και χρήματα περιέχει ο ρόλος των μελών του ΔΣ της Ομοσπονδίας και των Σωματείων που κρίνονται, ενώ τις υπηρεσίες τους προσφέρουν με αμοιβή και τα στελέχη που εποπτεύουν. Αν η λέξη «υπηρετούν» προσβάλλει, δεν είναι αυτός ο σκοπός, ειδικά για φίλους.

Απώλειες και τον Μάρτη

– Έφυγε η Ελένη Φερτάκη το Φεβρουάριο – τέλος και πρόσφατα η Κατερίνα, η μαμά του Γιώργου και του Κωνσταντίνου. Η Κατερίνα Μαχραμά υπέφερε σχεδόν δέκα χρόνια, αλλά ποτέ δεν έχασε το σπάνιο, το αφοπλιστικό χαμόγελό της και το κουράγιο της. Σεβασμός στα τρία παιδιά της και στα εγγόνια της, που δεν την απόλαυσαν. Χαρισματική!

Συνήθειά μας

– Το intronews.gr, και το σίγουρο ότι κάποιοι στη Γράμμου κοπιάζουν ώστε να μη λείπει η άψογη ενημέρωση. Αν λείπει κάτι είναι η εξειδίκευση σε επιμέρους θέματα, ενώ χαρακτηρίζουμε ατού το «dark room» που αναζητάς με ενδιαφέρον το refresh του.

Η γρήγορη, η καλογραμμένη και έγκυρη όσο και αλμυρή είδηση, με πολλά off-the-record σε ροή που απολαμβάνεις.

intronews

Αγώνες

– F1, και ποιος θα σταματήσει τους Red Bull; Πόσο θα αντέξει να δίνει χρώμα ο Αλόνσο; Πότε θα ανακάμψουν Mercedes και Ferrari; Υπάρχει ελπίδα για φέτος;

– Τότε θα πληρώσεις τη συνδρομή για τον ΑΝΤ+ ώστε να απολαμβάνεις τους Παναγιώτηδες χωρίς τις εκνευριστικές διακοπές του ΑΝΤ1 «σκέτο», λόγω διαφημίσεων.

– Στα χαμηλά η F1, ανεβασμένα τα ράλλυ στο COSMOTE, με φωνή τους τον κ. Γιάννη-Μάριο Παπαδόπουλο και πρωταγωνιστή του Μάρτη μήνα τον Οζιέ. Ο Γάλλος, νικητής για έβδομη φορά στο Μεξικό, και μάλιστα ενδιάμεσα των διακοπών του.

sebastien ogier toyota gr yaris rally1 rally mexico 2023

– Τι άλλο; MotoGP σήμερα, αλλά χθες πόλο!

– Αλήθεια, πόλο σε μπλε, και είναι ο Σταμάτης Βελλής και ο Γιώργος Αφρουδάκης που οδηγούν την ομάδα πόλο του Απόλλωνα σε διεθνή τροχιά. Τη χρειάζεται την αξιοπρέπειά του ο Απολλωνιστής, ο καλύτερος φίλαθλος στον πλανήτη, που απολαμβάνει την εξαιρετική ομάδα πόλο της ταξιαρχίας και την ακολουθεί με αυτό το πάθος-ήρεμη δύναμη που τους χαρακτηρίζει.

Μάρτιος

– Με ειλικρίνεια, ζηλεύω την επιτυχία τους… Στο ποδόσφαιρο τότε δώσαμε ψυχή, ο Βελλής έδωσε τα ατελείωτα σε χρόνο και σε χρήματα, δίδαξε ήθος με το ανεπανάληπτο στυλ του, και όμως δεν έφτανε. Δεν είχαμε έναν Αφρουδάκη στη μηχανή μας.

Η διαδρομή συνεχίζεται, όπως ό,τι έχει σοβαρές βάσεις που δημιουργούν την προοπτική._ Σ. Χ.

Μάρτιος

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ