top icon
Blog

Motorsport Stories #24: Ο Takumi είναι εδώ!

O Takumi πάει το Toyota Sprinter Trueno “αέρα” στην στριφτερή διαδρομή του βουνού Akina και “πετσοκόβει” κάτι ποζεράδες Ιάπωνες drifter οι οποίοι το παίζουν ιστορία με τα Skyline τους και τα Mazda RX-7. Είναι ήρωας!

O Shuichi Shigeno είναι μια μεγάλη μορφή των αγώνων και της αυτοκίνησης γενικότερα. Τον γνωρίζετε και δεν το ξέρετε ακόμη, αλλά για αυτό είμαι εγώ εδώ. Για τις συστάσεις. Είναι ο δημιουργός του Initial D.

Αν δεν ξέρετε το initial D, ευχαριστώ για το κλικ και τις πέντε γραμμές που διαβάσατε. Τα λέμε αύριο με κάτι πιο ενδιαφέρον ίσως…

Το Initial D δεν είναι απλό Manga κόμικ. Έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη φιλοσοφία γύρω του που είναι αυτή του αυθεντικού, ιαπωνικού Drift. O Shigeno το εξέδωσε πρώτη φορά το 1995 και συνέχισε φτάνοντας τα 48 τεύχη μέχρι το 2013. Από το 2002 έως το 2009 το Initial D κυκλοφορούσε και στις Η.Π.Α., προσαρμοσμένο με τα ονόματα των χαρακτήρων, ώστε να είναι πιο φιλικά στον δυτικό κόσμο.

Η προσαρμογή αυτή ωστόσο δεν οφείλεται στην εταιρεία Tokyopop που είχε τα δικαιώματα για τις εκδόσεις των Η.Π.Α., οφείλεται στην SEGA, καθώς από το 1998 το Manga του Ιάπωνα δημιουργού, έγινε και παιχνίδι αλλά και animation. Αυτό όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο και ήταν εξάλλου και ο στόχος εδώ που τα λέμε, εκτόξευσε την δημοφιλία του Initial D και δημιούργησε ένα ίνδαλμα ανάμεσα στους λάτρεις του Tuning και του Drift.

Takumi Fujiwara

Τον Takumi Fujiwara. Το όνομα που είναι έντονα σημειολογικό. Στην Ιαπωνία Takumi λέγεται κάποιος που εξασκεί την τέχνη του μέχρι να την τελειοποιήσει. Υπολογίζεται πως χρειάζεται 60.000 ώρες στη ζωή του για να το καταφέρει. Χρειάζεται δηλαδή να δουλεύει πάνω στο ίδιο αντικείμενο 8 ώρες για 250 ημέρες τον χρόνο και για 30 χρόνια.

Ο δικός μας ο Takumi δεν είχε καν ξεκινήσει να δουλεύει. Ήταν φοιτητής και βοηθούσε τον πατέρα του, τον Bunta κάνοντας παραδόσεις των Tofu στους πελάτες του μικρού οικογενειακού καταστήματος.

ΟΜΩΣ!

Έκανε τις παραδόσεις με ένα Toyota Sprinter Trueno, αυτό που εμείς εδώ γνωρίζουμε ως ΑΕ86 και τις έκανε περνώντας συνήθως από τη διαδρομή του βουνού Akina. Είναι ένα φανταστικό όνομα που παραπέμπει όμως στο ηφαιστειακό βουνό Haruna στο κέντρο της ηπειρωτικής Ιαπωνίας.

Ο Takumi, εκτός του ότι οδηγεί κάθε ημέρα το Trueno το οποίο βρωμάει τυρίλα στο εσωτερικό του χάρη στα Tofu, είναι γεννημένο ταλέντο. Όταν επιταχύνει το αυτοκίνητο ο χρόνος σταματά μπροστά στα μάτια του και όλες οι αντιδράσεις του και οι οδηγικές επιλογές του έχουν αναλυθεί στο μυαλό του, τις έχει σκεφτεί, έτσι ξέρει τι είναι το σωστό κάθε φορά.

Ως εκ τούτου το Trueno το πάει “αέρα” στην βουνίσια διαδρομή και τελικά τα φέρνει έτσι η ζωή, που “πετσοκόβει” κάτι ποζεράδες Ιάπωνες drifter οι οποίοι το παίζουν ιστορία με τα Skyline τους και τα Mazda RX-7 και γίνεται ήρωας.

Το Initial D εξακολουθεί και υπάρχει σαν video game, ενώ έχει κυκλοφορήσει και ως κανονική ταινία με ηθοποιούς σε χαρακτήρες ή ιστορίες. Εκείνο που παραμένει δυσεύρετο και πανάκριβο, ακόμη και να το φτιάξει κανείς μόνος του, είναι το Toyota AE86 του Takumi. Έτσι ονομάζεται πλέον το συγκεκριμένο μοντέλο με τους χρωματισμούς Panda. Δηλαδή λευκό αμάξωμα με μαύρα διακοσμητικά πλαστικά και μαύρο καπό. Όλα original JDM parts, δηλαδή ανταλλακτικά απ’ ευθείας από την Ιαπωνία.

Όσο για τον 63χρονο Shuichi Shigeno προσπαθεί εδώ και μια διετία να καθιερώσει το Mf Ghost. Το νέο του Manga δημιούργημα, όπου πρωταγωνιστής είναι ένας 19χρονος, μαθητής του Takumi. O Shigeno έχει κάνει ένα ομολογουμένως ενδιαφέρον update στην ιστορία του Initial D, καθώς έχει δημιουργήσει έναν κόσμο όπου κυριαρχούν τα ηλεκτρικά οχήματα, αλλά υπάρχει μια ομάδα που κάνει αγώνες με συμβατικά. Εκεί εμφανίζεται ο 19χρονος και τους “πετσοκόβει” και αυτός, όπως έκανε κάποτε ο Takumi.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Takumi Fujiwara
  • Takumi Fujiwara
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ