top icon
Blog

Ποια Chiron… Koenigsegg Regera, το λένε!

Ο αντίλογος στην… παράλογη Chiron της Bugatti έρχεται από τη Σουηδία.

Η Koenigsegg παρουσίασε στη Γενεύη την έκδοση παραγωγής του Regera, το οποίο στο πρόσφατο παρελθόν είχε δει το φως της δημοσιότητας ως πρωτότυπο. Σήμερα, με ελαφρώς τροποποιημένη αισθητική και πάνω από 3.000 αλλαγές στα επιμέρους τμήματά του, το σουηδικό υπερ-αυτοκίνητο δείχνει καθ’ όλα έτοιμο ώστε να δώσει τη δική του απάντηση στην επίσης… υπερβολική Chiron των Γερμανών του Ομίλου VW.

Όπως ανακοινώθηκε, η Regera παραγωγής θα αποδίδει 1.500 ίππους και 2.000(!) Nm ροπής, τα οποία… προέρχονται από έναν θερμικό και τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες. Ο πρώτος είναι 5λιτρος, με δύο τούρμπο και οκτώ στο σύνολο κυλίνδρους παρατεταγμένους σε σχήμα V. Χωρίς να αποκαλύπτει λεπτομέρειες, η Koenigsegg δήλωσε πως «στη θέση του παραδοσιακού κιβωτίου ταχυτήτων η Regera διαθέτει ένα σύστημα άμεσης μετάδοσης μέσω ενός μηχανισμού υδραυλικής σύμπλεξης».

Ο κατασκευαστής ανακοίνωσε στη Γενεύη πως η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 2,8 δλ., ενώ τα… πρώτα 200, 300 και 400(!) χλμ./ώρα έρχονται σε 6,6, 10,9 και 20 δλ. Διόλου άσχημα, δε νομίζετε;_Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ