top icon
Blog

Τι τρέχει; Βρέχει!

Πρωτοβρόχια, η χαρά της γης, ο εχθρός του Έλληνα οδηγού, αλλά και όχι μόνο.

Καλύτερα χιόνι, παρά βροχή για τις μετακινήσεις μας. Σπάνιο το χιόνι στον τόπο μας, και κυρίως στην Αθήνα· ή το αντιμετωπίζεις αμυντικά με την προσοχή σου στο κόκκινο ή, ακόμα καλύτερα, το αποφεύγεις. Άλλωστε, σήμερα έγινε τρόπος ζωής η δουλειά από το σπίτι. Σε κάθε περίπτωση, περιορισμένος ο χρόνος του χιονιού στις μετακινήσεις μας.

Η βροχή είναι αλλιώς
Μας σκοτώνει, όμως, και η ευθύνη είναι δική μας, αφού αρνούμαστε να προσαρμοστούμε στον κακό ασφαλτοτάπητα, ενώ δεν έχουμε την εμπειρία να αποφεύγουμε τις κακοτεχνίες. Αρνούμαστε να οδηγούμε συγκεντρωμένοι, αλλάζοντας-κατεβάζοντας και ταχύτητα. Είτε οδηγούμε φοβισμένα, είτε με την άνεση που στην καλύτερη περίπτωση σε τρομάζει, ενώ τρομοκρατεί τους άλλους.

Βρέχει

Από τις περιπτώσεις που δε φταίει ο φίλος οδηγός ταξί και, αγαπητοί, σεβασμός στον επαγγελματία που ξέρει πώς θα αντιμετωπίσει τις κακοτοπιές, αν χαλαρός θα το πληρώσει με ανυπολόγιστη ζημιά. Εργαλείο για ένα κομμάτι της κοινωνίας μας το αυτοκίνητο και η μοτοσυκλέτα, και θα πρέπει αυτό το κρεσέντο να ακολουθήσουμε και εμείς της μετακίνησης.

Ειδικά σήμερα, που αποφεύγουμε τα Μέσα, ενώ αυτή η τρελή μας σχέση με τα «κόκκινα» στα Google maps καλό είναι να λειτουργεί συμβουλευτικά. Δεν είναι πανάκεια η καθοδήγησή τους.

Προϋποθέσεις
Το καθαρό μυαλό, η μελετημένη διαδρομή και σε ωράριο, και το σωστά προετοιμασμένο αυτοκίνητο σε καθαριστήρες και λάστιχα. Αν, λογικά τέτοια εποχή, αδυνατείς να το υποστηρίξεις, το κλειδώνεις. Μη σοκάρεστε. Με λιώμα λάστιχα δεν πας πουθενά, και δε σε σώζει ούτε το ABS των 13 ταχυτήτων που ίσως έχει το Tesla του γείτονα. Η οδήγηση στη βροχή θέλει τρόπο.

Σεμνά, λοιπόν, και η διαφορά από το μυαλό μας. Από τη συγκέντρωσή μας, με το bluetooth σε Off και τη σωστή μουσική κλάσης 92.6 η 96.3, για να ενημερώνεσαι και να ακούς, ώστε να μένεις ψύχραιμος και να μην αποσυντονίζεσαι από τις υπερβολές τύπου ΣΚΑΪ, πρωινή ζώνη. Ευτυχώς, ακολουθεί ο Παύλος Τσίμας και όλα καλά.

Βρέχει

«Γαμώτο»
Μη βιάζεστε, αγαπητή κυρία. Καθυστερήσατε, δε θα χαλάσει ο κόσμος. Άλλωστε, ακόμα και στην περιοχή των γραφείων μας και ευρύτερα, πλέον ουδείς παίρνει απουσίες. Ελάχιστοι γραφικοί, όπως μας χαρακτηρίζουν, ασχολούνται με το ωράριο, με γεγονός πως δε βγάζεις και άκρη με το καθεστώς εργασίας του καθενός μας.

Συγκέντρωση και ηρεμία, λειτουργεί και ως απορροφητικό, οπότε, και διατηρώντας σωστά τις αποστάσεις, «προσπερνάς» τα απρόβλεπτα και αντιμετωπίζεις τη βροχόπτωση με το χαμόγελο.

Η προσοχή, η συγκέντρωση, σου δίνουν διάρκεια ζωής και σε κρατούν μακριά από τον φανοποιό. Στοιχίζουν οι επισκέψεις εκεί και, κακά τα ψέματα, δεν είναι ειδική διαδρομή οι δρόμοι μας, ούτε σε κυνηγάει το χρονόμετρο όπως στους αγώνες, όπου σε βροχή και λάσπη οφείλεις να κάνεις τη διαφορά.

Μένουμε ψύχραιμοι, κινούμαστε με ασφάλεια._ Σ. Χ.

Φωτ.: Eurokinissi 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ