Επαγγελματικά Νέα

Νέο Peugeot Expert: από 19.900 ευρώ

Το νέο Peugeot Expert, με τιμή βασικής έκδοσης τα 19.900 ευρώ, έρχεται να ενδυναμώσει περαιτέρω την παρουσία των Γάλλων στην αγορά των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων.

 

Το νέο μοντέλο διακρίνεται από την ελκυστική σχεδίαση εμπνευσμένη από το νέο 2008 SUV, όπως και από τα πλεονεκτήματα που διασφαλίζει η μεταβλητή πλατφόρμα EMP2: την συμπαγή δομή, την υψηλή ποιότητα κατασκευής, τους πρακτικούς χώρους, το μειωμένο βάρος και τους εξαιρετικά αποδοτικούς κινητήρες που εκπέμπουν χαμηλούς ρύπους (133 γρ. CO2 ανά χλμ). To νέο Expert προσφέρει την μεγαλύτερη ασφάλεια στην κατηγορία, αποσπώντας την κορυφαία αξιολόγηση με 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP.

Διαθέσιμο σε τρία μήκη αμαξωμάτων και με τρία καθίσματα εμπρός, το νέο Expert προσφέρει έως 6,6 κυβικά μέτρα ωφέλιμου χώρου και έως 1.400 κιλά ωφέλιμου φορτίου με μέγιστο ωφέλιμο μήκος στα 4 μέτρα. Οι εκδόσεις Standard και Long με μήκος στα 4,95 και 5,30 μέτρα αντίστοιχα, έχουν σχεδιασθεί για τον πυρήνα της αγοράς, ενώ η έκδοση Compact των 4,6 μέτρων προσφέρει φορτία έως 5,1 κυβικά μέτρα και έως 1.400 κιλά, με ωφέλιμο μήκος στα 3,32 μέτρα.

Το μικρό ύψος των 1,9 μέτρων, κάτι σπάνιο για την κατηγορία, εγγυάται πως θα έχει πρόσβαση σε οποιοδήποτε κλειστό χώρο στάθμευσης. Eξοπλίζεται με τους νέας γενιάς BlueHDi κινητήρες προδιαγραφών Euro 6, με επιλογές από 95hp/210 Nm έως 180hp/400 Nm και τις περισσότερες από αυτές να συνδυάζονται με σύστημα Stop&Start.

Οι τιμές κατανάλωσης και CO2 αποτελούν ρεκόρ για την κατηγορία, με αποκορύφωμα την έκδοση BlueHDi που καταναλώνει μόλις 5,1 λτ./100χλμ. και εκπέμπει έως 133 γρ. CO2/χλμ. Αξιοσημείωτο είναι πως όλη η γκάμα του Expert έχει μέσο όρο κατανάλωσης στα 5,4 λτ./100 χλμ. με μέσο όρο εκπομπής στα 140 γρ./χλμ.

Οι κινητήρες BlueHDi συνδυάζονται με καταλυτικό σύστημα ρύπων SCR (Selective Catalytic Reduction) με επιπρόσθετο φίλτρο παρακράτησης σωματιδίων DPF (Diesel Particulate Filter). Τα εν λόγω μηχανικά σύνολα είναι σύμφωνα με την προδιαγραφή Euro6 και διαθέτουν την πιο σύγχρονη και αποτελεσματική καταστολή της εκπομπής ρύπων στην αγορά. Η μικρή δεξαμενή με το καταλυτικό υγρό AdBlue έχει χωρητικότητα 22,4 λίτρα και αρκεί για περίπου 15.000χλμ. Το AdBlue αναπληρώνεται εύκολα μέσω ενός ξεχωριστού στομίου πλήρωσης που βρίσκεται στην μεσαία κολόνα και που είναι αόρατο όταν η πόρτα του οδηγού είναι κλειστή. Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του νέου Expert έναντι του ανταγωνισμού εντοπίζεται στο εξαιρετικά χαμηλό κόστος χρήσης, χάρη στην χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και στο βασικό σέρβις στα 40.000χλμ. (στα 30.000 η έκδοση BlueHDi 180) ή στα 2 χρόνια.

 

 

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου