top icon
Επικαιρότητα

Αντίπαλο του Nissan Juke ετοιμάζει η VW

Μια σαφή νύξη του νέου VW T-Cross θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στην επερχόμενη τον προσεχή Μάρτιο, Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Μια πρόγευση των προθέσεών της να παρουσιάσει ένα μικρό crossover, που θα βασίζεται στο Polo, θα παρουσιάσει σε λίγες βδομάδες από σήμερα η VW. Πηγές προερχόμενες από το εσωτερικό της γερμανικής εταιρείας αναφέρουν πως η έκδοση παραγωγής του νέου T-Cross θα αρχίσει να διατίθεται στις κατά τόπους αγορές όχι νωρίτερα από τις αρχές του 2018.

Ουσιαστικά, το νέο T-Cross που θα δούμε στη Γενεύη δεν θα αποτελεί παρά τη… συρρικνωμένη εκδοχή του πρωτοτύπου T-Roc, που είδαμε για πρώτη φορά το 2014 και βασίζεται στο δάπεδο του Golf. Το τελευταίο αναμένεται να πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής της VW ένα χρόνο νωρίτερα από το μικρότερο T-Cross.

Σύμφωνα με τον νέο CEO του Ομίλου VW, τόσο το T-Cross όσο και το μεγαλύτερο T-Roc «θα τοποθετηθούν ένα σκαλί πιο χαμηλά από τα Tiguan και Touareg αντίστοιχα που θα εισέλθουν δυναμικά σε μια συνεχώς αναπτυσσόμενη σε όλη την Ευρώπη κατηγορία οχημάτων».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αμφότερα θα βασίζονται στη νέα ευέλικτη πλατφόρμα MQB της εταιρείας. Θα προσφέρονται δε σε εκδόσεις ντίζελ, βενζίνης καθώς και σε υβριδικές, με τις πρώτες δύο τουλάχιστον να συνδυάζονται με συστήματα κίνησης που θα μεταφέρουν τη ροπή των κινητήρων τόσο στους εμπρός όσο και στους πίσω τροχούς.

Από πλευράς διαστάσεων, το «μικρό» T-Cross δεν θα υπερβαίνει σε μήκος τα 4 μ., ενώ το μεγαλύτερο T-Roc, τα 4,3 μ.

Όπως όλα δείχνουν, τα πλάνα των ιθυνόντων της γερμανικής εταιρείας που ήθελαν τα διευθυντικά της στελέχη να επιθυμούν διακαώς την παρουσίαση ενός ακόμα πιο… μικρού crossover, φαίνεται μετά απ’ όλα αυτά να παγώνουν οριστικά._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ