top icon
Επικαιρότητα

Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε 4 ώρες και 35 λεπτά με το ηλεκτρικό VW ID.7 (video)

Η Kosmocar, σε συνεργασία με την Driving Academy, κάλυψε τη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε 4 ώρες και 35 λεπτά, συμπεριλαμβανομένης μιας μόνο στάσης για φόρτιση διάρκειας 10 λεπτών, πίσω από το τιμόνι του αμιγώς ηλεκτρικού VW ID.7.

Το ηλεκτρικό VW ID.7 Pro, με την μπαταρία με ωφέλιμη χωρητικότητα 77 kWh, με τρεις επιβαίνοντες και με τις απαραίτητες αποσκευές, ξεκίνησε το ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη πλήρως φορτισμένο, με βροχερό καιρό και θερμοκρασία περιβάλλοντος 4°C.

Το Route Planner του ID.7 με το λειτουργικό σύστημα 4.0 της VW, προσέγερε απεικόνιση των φορτιστών όλων των παρόχων στην Ελλάδα, αλλά και τη διαθεσιμότητά τους σε πραγματικό χρόνο. Επιλέγοντας τον προορισμό στο σύστημα πλοήγησης, το αυτοκίνητο υπολογίζει την κατανάλωση, την υπολειπόμενη μπαταρία όταν θα έχει φτάσει εκεί και προτείνει τις κατάλληλες στάσεις φόρτισης, ώστε όλα να λάβουν χώρα βάσει των αρχικών προδιαγραφών που θέτει ο οδηγός.

Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Με μέγιστη ταχύτητα τα 130 χλμ./ώρα, καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού επιλέχθηκε η χρήση του Travel Assist, του συστήματος που συμβάλει σε ένα άνετο και ασφαλές ταξίδι, αφού κρατά το αυτοκίνητο σταθερά στη μέση της λωρίδας ή βοηθά στην αλλαγή σε άλλη και διατηρεί την απόσταση από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα.

VW ID.7

Αθήνα-Θεσσαλονίκη με το νέο VW ID.7

Τα πρώτα 100 χλμ της διαδρομής ήταν δύσκολα με πυκνή βροχή και αρκετό κρύο. To σύστημα κλιματισμού στην καμπίνα του ID.7 ήταν ρυθμισμένη στους 23°C, ενώ χρησιμοποιήθηκε η θέρμανση καθισμάτων και η λειτουργία massage.

Με μία μόνο στάση στον σταθμό φόρτισης ισχύος 300 kW στη Λάρισα, με υπόλοιπο μπαταρίας 13% και αυτονομία 52 χλμ., το ID.7 φορτίστηκε για μόλις 10 λεπτά και η μπαταρία έφτασε στο 51%, ενέργεια που επαρκούσε για την υπόλοιπη διαδρομή μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Το δε κόστος της φόρτισης ήταν 16,06€.

Κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης διαδρομής, το οδόστρωμα ήταν στεγνό και η θερμοκρασία περιβάλλοντος στους 10°C, ενώ με την άφιξη στη Θεσσαλονίκη το υπόλοιπο της μπαταρίας ήταν στο 18%.

VW ID.7

Η συνολική κατανάλωση για το ταξίδι των 458 χλμ. (Νέα Ερυθραία – διόδια Μαλγάρων) ήταν 19,6 kWh/100 χλμ., και ο συνολικός χρόνος ταξιδιού από τα διόδια Αφιδνών έως τα διόδια Μαλγάρων, συμπεριλαμβανομένης και της στάσης φόρτισης, ήταν 4 ώρες και 35 λεπτά.

To κόστος της ενέργειας για το συγκεκριμένο ταξίδι, φορτίζοντας την μπαταρία του ID.7 Pro από το 0% έως το 100% σε οικιακό ρεύμα, λαμβάνοντας υπόψιν τις απώλειες φόρτισης και με μέση τιμή κιλοβατώρας στα 0,2 ευρώ, ανήλθε σε 17,29 € για την αρχική φόρτιση. Προσθέτοντας σε αυτό το νούμερο και το κόστος φόρτισης στην διαδρομή, σε φορτιστή ισχύος 300 kW (0,52€/kWh) που ήταν 16,06 €, τότε το συνολικό κόστος ενέργειας για το ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη ήταν 33,35€.

Φωτογραφίες αρχείου, Δελτίο Τύπου Kosmocar-VW

Δείτε και το σχετικό βίντεο στη συνέχεια:

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ