top icon
Επικαιρότητα

Τι τεχνολογία ανέπτυξε η Tesla Ελλάδας;

Το ερευνητικό τμήμα της Tesla στην Ελλάδα, με έδρα τις γνώριμες εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», ολοκλήρωσε το πρώτο της εργο.

Από τον Ιανουάριο του 2020, η ερευνητική ομάδα της Tesla Greece, εργάζεται στα πλαίσια του έργου «Ε.Π.Ι.ΘΕ.Π.Υ.Τ.», με στόχο την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών προς επαύξηση της πυκνότητας ισχύος ηλεκτρικών μηχανών για οχήματα, μέσω της βέλτιστης θερμικής διαχείρισης και της περιστροφής σε υψηλότερες μηχανικές ταχύτητες.

Tesla

Αξιοποιώντας την πρωτοπορία της εταιρείας στη βιομηχανική έρευνα, οι τεχνολογίες που αναπτύσσονται αναμένεται να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τα χαρακτηριστικά και την ανταγωνιστικότητα των εμπορικών της προϊόντων. Η εταιρεία ολοκληρώνει το έργο εντός του Ιουνίου 2023 και οι μηχανικοί της θα συνεχίσουν να εργάζονται εντατικά με στόχο την επιτάχυνση της μετάβασης στην αειφορία.

Το ερευνητικό έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Δράσης «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ – Β’ Κύκλος» και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» (κωδικός έργου: T2ΕΔΚ-02336).

Tesla

Για όποιο δεν γνωρίζει, να αναφέρουμε πως, από τις αρχές του 2018, η Tesla έχει δημιουργήσει το δικό της ερευνητικό «εργαστήρι» στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Δείτε εδώ όλα τα σημεία Superchargers της Tesla στην Ελλάδα

Το γραφείο έρευνας και ανάπτυξης στην Αθήνα, αποτελείται από μια εξαιρετικά καταρτισμένη ομάδα μηχανικών. Αυτή η ομάδα επικεντρώνεται αποκλειστικά σε περιορισμένες δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης για την επιτάχυνση της εξέλιξης της τεχνολογίας ηλεκτρικών κινητήρων μέσω στενής συνεργασίας με την ομάδα της εταιρείας στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ