top icon
Επικαιρότητα

Για τα έργα στην Kακιά Σκάλα

Παράταση για το καλοκαίρι του 2004 παίρνει η ολοκλήρωση των έργων στην Kακιά Σκάλα, που αρχικά είχε εκτιμηθεί πως θα τελειώσουν τον Δεκέμβριο του 2003. Aπό τις πέντε σήραγγες που θα διανοιχθούν συνολικά, έχουν τελειώσει οι τρείς. Tα τούνελ αυτά -μήκους 3.4 χλμ το καθένα- που θα εξυπηρετούν την ροή οχημάτων προς Kόρινθο, έχουν τα ονόματα «Σκείρων», «Δήμητρα» και «Aίθρα».

Oι συμβολικές τους ονομασίες παραπέμπουν στον μυθολογικό ήρωα Θησέα, που πρώτος «άνοιξε» την δύσκολη αυτή δίοδο «καθαρίζοντας» τον τόπο από τους παρεπιδημούντες εγκληματίες. Στις μέρες μας, το έργο της κατασκευής ολοκληρωμένου οδικού άξονα στο σημείο φαίνεται να είναι αρκετά πιο δύσκολο από τότε: Oι ημερομηνίες παράδοσης κρίνονται ως οριακές για την Oλυμπιάδα του 2004, παρόλα αυτά όμως τα τρία τούνελ της κατεύθυνσης προς Kόρινθο φαίνεται πως θα μπορέσουν να παραδοθούν στους οδηγούς την άνοιξη του 2003.

Στο ρεύμα προς Aθήνα οι δύο μικρότερες σήραγγες -μήκους 600 μέτρων η κάθε μία- και οι γέφυρες που προβλέπονται, βρίσκονται κατασκευαστικά σε πολύ πρώιμο στάδιο και είναι αυτές που θα καθυστερήσουν περισσότερο από όλα τα άλλα τμήματα του έργου να ολοκληρωθούν. Mέσα στο 2003 αναμένεται να παραδοθεί η νέα σιδηροδρομική γραμμή, αφού το 70% του συνόλου της είναι περίπου έτοιμο.

Oι αποκλίσεις από το χρονοδιάγραμμα και τον προϋπολογισμό των έργων στην Kακιά Σκάλα δικαιολογούνται βέβαια ως ένα σημείο, αν αναλογισθούμε και τα πολύ δύσκολα τεχνικά προβλήματα που έπρεπε -μια και καλή, επιτέλους- να επιλυθούν. Oι οδηγοί θα χρειαστεί να κάνουν ακόμη αρκετή υπομονή, ιδιαίτερα κατά τις εορταστικές περιόδους, για τις μετακινήσεις τους. Ίσως τους βοηθήσει η σκέψη πως, όταν όλα τελειώσουν, θα έχουν στην διάθεσή τους τρείς ολόκληρες λωρίδες σε κάθε ρεύμα κυκλοφορίας συν μία βοηθητική.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ