top icon
Επικαιρότητα

6 νέα μοντέλα μέσα στο 2019 από το VW Group

Ο γερμανικός όμιλος ανακοίνωσε πως μέσα στο 2019 θα παρουσιάσει 6 νέα μοντέλα. Ανάμεσά τους, η Porsche Cayenne Coupe, το Audi Q3 Sportback και ένα νέο B-SUV.

Στην καθιερωμένη, ετήσια συνδιάσκεψη του, ο Όμιλος VW ανακοίνωσε τα πλάνα του στον τομέα της ηλεκτροκίνησης για την προσεχή δεκαετία, τα οικονομικά αποτελέσματα και τις πωλήσεις του 2018 αλλά και το τι νέο θα δούμε, από πλευράς μοντέλων, μέσα στο 2019. Πιο συγκεκριμένα, οι ιθύνοντες του ομίλου αποκάλυψαν ότι μέσα στο τρέχον έτους έξι θα είναι τα νέα μοντέλα που θα δούμε να… ξεπηδούν από τις τάξεις του, αρχής γενομένης από τη Cayenne Coupe και την έκδοση Sportback του Audi Q3. Το «παρών» θα δώσει και ένα SUV μοντέλο της κατηγορίας Β, που κατά πάσα πιθανότητα να φέρει τα σήματα της Skoda.

Από εκεί και πέρα, ανακοινώθηκε πως μέσα στο τρέχον έτους θα παρουσιαστεί ο αντικαταστάτης της Bentley Flying Spur, καθώς και τα Bora και Lavida, που ήδη πωλούνται στην αγορά της Κίνας, σε ηλεκτροκίνητες εκδόσεις, οι οποίες θα προσφέρονται αποκλειστικά στην αχανή χώρα της Ασίας.

O Όμιλος VW προέβλεψε ότι μέχρι το 2040 το 70% των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη θα απαρτίζεται από ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα τροφοδοτούνται από μπαταρίες. Το μερίδιο των plug-in υβριδικών οχημάτων θα ανέρχεται, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, από 10% έως και 20%.

Στην Κίνα των ποσοστό των BEV το 2040 υπολογίζεται πως θα ανέρχεται στο 85%, ενώ στις ΗΠΑ κοντά στο 60%._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ