top icon
Κόσμος

Έκθεση Γενεύης 2024: Τρεις και ο κούκος…

Φτωχότερη από ποτέ αναμένεται να είναι η φετινή Έκθεση Γενεύης που θα πραγματοποιηθεί στην ομώνυμη ελβετική πόλη.

Κάποτε θεωρούνταν ως ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα της αυτοκίνησης στην παγκόσμια σκηνή. Πλέον όμως, με δεδομένες τις δυνατότητες που παρέχει το διαδίκτυο σε επίπεδο ενημέρωσης, η Έκθεση της Γενεύης έχει αρχίσει να μπαίνει και αυτή στη σκιά του πρώην μεγαλείου της.

Η έκθεση, η οποία ιστορικά προσέλκυε όλους σχεδόν τους κατασκευαστές αυτοκινήτου, χαρακτηρίζεται φέτος από την υποτονική συμμετοχή, καθώς μόλις οκτώ μάρκες αυτοκινήτων έχουν προγραμματιστεί να συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση.

Η φετινή έκθεση, η οποία θα ανοίξει τις πύλες από τις 26 Φεβρουαρίου έως και τις 3 Μαρτίου, θα φιλοξενήσει μόνο δύο μεγάλες μάρκες αυτοκινήτων από την Ευρώπη και ούτε μία από τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ιαπωνίας.

Η Renault και η Dacia είναι οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές από τη Γηραιά Ήπειρο που θα εκπροσωπούνται μεταξύ των εταιρειών που θα συμμετέχουν. Οι άλλες μάρκες θα είναι οι BYD, Isuzu, Lucid, MG Motor, Microlino και Pininfarina.

Ο μειούμενος αριθμός συμμετεχόντων στην Έκθεση της Γενεύης, αλλά και γενικότερα σε αντίστοιχες εκδηλώσεις, αντανακλά μια ευρύτερη τάση των αυτοκινητοβιομηχανιών οι οποίες επιλέγουν εναλλακτικές πλατφόρμες ή τοπικές εκδηλώσεις για να παρουσιάσουν τις τελευταίες τους δημιουργίες.

Αν μη τι άλλο, εδώ καθοριστικός είναι ο ρόλος του αυξανόμενου κόστους που σχετίζεται με τη συμμετοχή σε μεγάλες εκθέσεις, σε συνδυασμό με την ολοένα και μεγαλύτερη επιρροή των ψηφιακών καναλιών επικοινωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Geneva Internantional Motor Show «συμπληρώνεται» από μια δεύτερη ετήσια εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται στο Κατάρ. Πέρσι, η εκδήλωσε έλαβε χώρα από τις 5 έως και τις 14 Οκτωβρίου συγκεντρώνοντας περισσότερες από 30 αυτοκινητοβιομηχανίες.

Δείτε την πλήρη λίστα των εκθετών στην Έκθεση Γενεύης του 2024 κάνοντας κλικ εδώ.

Έκθεση Γενεύης

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ