top icon
Κόσμος

Έρχεται η νέα Lotus Eletre

Η Lotus θα παρουσιάσει αύριο τη νέα Eletre, το πρώτο SUV μοντέλο της, το οποίο θα είναι ηλεκτρικό.

Πραγματοποιώντας μια από τις σημαντικότερες στροφές στην ιστορία της, η Lotus ετοιμάζεται για τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Eletre, του πρώτου SUV στην ιστορία της. Το οποίο, μάλιστα, θα είναι πλήρως ηλεκτρικό.

Η επίσημη πρεμιέρα της νέας Lotus Eletre, όπως επισήμως θα ονομάζεται, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά αύριο μέσω του καναλιού της βρετανικής εταιρείας στο YouTube.

Με βάση τις έως τώρα πληροφορίες, η νέα Lotus Eletre θα τοποθετηθεί στην αγορά απέναντι σε αντίστοιχα μοντέλα, όπως η Mustang Mach-E, Jaguar I-Pace και Audi e-tron Sportback υιοθετώντας πολλά σχεδιαστικά στοιχεία από την Lotus Emira.

Σχεδιαστικά, το πρώτο SUV στην ιστορία της βρετανικής εταιρείας από το Hethel αναμένεται να υιοθετεί ένα σχήμα με αρκετές γωνίες, «αιχμηρά» φωτιστικά σώματα  και φυσικά με «κλειστό» εμπρός μέρος.

Προς το παρόν, η Lotus δεν έχει ανακοινώσει στοιχεία που να αφορούν τις τεχνικές περγαμηνές της νέας Eletre.

Ωστόσο, έγκυρες πηγές κάνουν λόγο για δύο τετρακίνητες εκδόσεις, με δύο ασφαλώς ηλεκτροκινητήρες, οι οποίες θα αποδίδουν 600 και 750 ίππους.

Σε ότι αφορά τις μπαταρίες, η νέα Lotus Eletre θα μπορεί να φιλοξενεί μονάδες με χωρητικότητα από 92 έως και 120 kWh υιοθετώντας ένα ηλεκτρικό κύκλωμα των 800V.

Η νέα Lotus Eltre θα κατασκευάζεται στην Κίνα, από την μητρική εταιρεία Geely, στη μονάδα της τελευταίας που βρίσκεται στη Wuhan.

Διαβάστε επίσης: Τέσσερα ηλεκτρικά μοντέλα από την Lotus

Lotus - Lotus Eletre

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ