top icon
Κόσμος

Ford: Δεν έχουμε πλάνο για ηλεκτρικά Fiesta και Focus

Ο Γενικός Διευθυντής του κλάδου επιβατικών της Ford Europe και επικεφαλής του project E αναφέρθηκε στο μέλλον των δημοφιλών Fiesta και Focus.

«Δεν έχουμε σχέδια για ηλεκτρικό Fiesta και Focus» Κάτι που, σε έναν κόσμο που τρέχει προς τις μηδενικές εκπομπές ρύπων, είναι σαν να λέμε «o κόσμος αλλάζει γύρω μας ραγδαία» και η Ford έχει θέσει στόχο την πρωτοπορία στην ηλεκτροκίνηση με νέα σχήματα.

Ford

Ο Martin Sander, είναι ο γενικός διευθυντής της νέας επιχειρηματικής μονάδας «Ford model e» που στόχο έχει να δώσει ώθηση στον μετασχηματισμό της μάρκας με το μπλέ οβάλ σε μία εταιρεία καινοτόμων ηλεκτρικών οχημάτων και στην ανάπτυξη λογισμικού, τεχνολογιών και υπηρεσιών αφιερωμένων σε συνδεδεμένα οχήματα.

Φιλόδοξοι στόχοι

Οι στόχοι που έχουν τεθεί μιλάνε για μία Ford με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα μέχρι το 2035. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας στελέχη της εταιρείας μιλάνε για 5 νέα αποκλειστικά ηλεκτροκίνητα μοντέλα στους επόμενους 18 μήνες. Ανάμεσα σε αυτά, όμως, δεν βρίσκονται τα ιδιαίτερα δημοφιλή Fiesta και Focus.

«To πρώτο πάει ιδιαίτερα καλά, και σχεδιάζουμε να κρατήσουμε στην αγορά το δεύτερο μέχρι το 2025, αλλά δεν σχεδιάζουμε ηλεκτρικές εκδόσεις τους καθώς διαθέτουμε άλλες ελκυστικές προτάσεις για τους πελάτες μας».
Ford

Μία σημαντική συνεργασία

Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντα που δήλωσε στο ιταλικό Quattroruote σημειώνουμε ότι στα πλαίσια της συνεργασίας με το Volkswagen group προχωρά η δημιουργία ενός C-segment crossover Bev βασισμένου στην πλατφόρμα MEB.

Το τέλος και των sedan

«H Αγορά έχει αλλάξει και το βάρος έχει μεταφερθεί από τα sedan και station σε διαφορετικά φορμά και σχέδια και εμείς πρέπει να προσφέρουμε αυτό που ζητούν οι αγοραστές».

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ