Επικαιρότητα Κόσμος

H VW δίνει μπόνους €4.950 σε εργαζομένους της

Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει σε εργαζομένους της μπόνους συνολικού ύψους €4.950.

Παρά τη μείωση του περιθωρίου λειτουργικού κέρδους από 4,2% σε 3,8%, το 2019 ήταν μία επιτυχημένη χρονιά για την VW  - και συνολικά για το VW Group - με τη μητρική εταιρεία του ομίλου να καταγράφει κέρδη ύψους €3,2 δις και έσοδα που έφτασαν τα €84,6 δις ευρώ (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

Θέλοντας να ανταμείψει τους εργαζομένους της για την υψηλή τους απόδοση τη χρονιά που πέρασε, η VW ανακοίνωσε χθες την καταβολή σε κάθε υπάλληλο που καλύπτεται από συλλογική σύμβαση εργασίας ενός διόλου ευκαταφρόνητου μπόνους ύψους €4.950.

Όπως κατέστη γνωστό, οι εν λόγω εργαζόμενοι έχουν ήδη εισπράξει με τον μισθό Νοεμβρίου το ποσό των €1.690,50, ενώ το εναπομείναν (€3.259,50) θα καταβληθεί μαζί με τις αποδοχές Μαΐου.

Στις επίσημες ανακοινώσεις της η VW δεν προσδιόρισε τον αριθμό των δικαιούχων του ως άνω μπόνους.

«Οι εργαζόμενοι της VW επέδειξαν υψηλή απόδοση ως ομάδα το 2019 και έχουν συμβάλει καθοριστικά στην επιχειρηματική επιτυχία της εταιρείας. Με το μπόνους αυτό, θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε για τη δέσμευσή τους αλλά και να δώσουμε σε όλους τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στην επιτυχία της εταιρείας» δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Herbert Diess.

Σε αντίθεση με τα πεπραγμένα του 2019, οι προσδοκίες για το τρέχον έτος είναι λιγότερο αισιόδοξες, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εργαζομένων της VW, Bernd Osterloh:

«Για το 2020, είναι σαφές ότι οι προσδοκίες είναι πιθανό να είναι πιο περιορισμένες. Ο μετασχηματισμός της εταιρείας θα απαιτήσει ευελιξία και αποτελεσματικότητα. Όχι μόνο ενόψει του κοροναϊού, η οικονομία, και κατά συνέπεια η VW ,θα βρεθούν αντιμέτωπες με ένα εξαιρετικά δύσκολο έτος.»

Ποιό από τα παρακάτω μοντέλα-νικητές του Car Of The Year θα ψηφίζατε ως το καλύτερο αυτοκίνητο της περιόδου 2010-2020;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου