top icon
Κόσμος

Η ΕΕ εξετάζει την απαγόρευση εξαγωγών στη Ρωσία αυτοκινήτων αξίας άνω των 50.000€

Η ΕΕ αναμένεται να αποφασίσει την απαγόρευση εξαγωγών αυτοκινήτων προς τη Ρωσία αξίας άνω των 50.000€ μέσα στις προσεχείς ημέρες.

Η ΕΕ συζητά την απαγόρευση των εξαγωγών πολυτελών οχημάτων αξίας άνω των 50.000 ευρώ στη Ρωσία ως μέρος του τελευταίου πακέτου κυρώσεων, σύμφωνα με δύο διπλωμάτες με γνώση στο θέμα.

Η προτεινόμενη απαγόρευση θα ισχύει για μοντέλα πολλών ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένων των Audi, BMW, Mercedes, Ferrari και Porsche.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το μέτρο θα περιλαμβάνει επίσης την απαγόρευση πώλησης σκαφών και αεροπλάνων, καθώς και μοτοσικλετών αξίας άνω των 5.000 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι Ευρωπαίοι κατασκευαστές, όπως η Mercedes, η BMW, η Ferrari, Audi και Porsche έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα βάλουν φρένο στις εξαγωγές στη Ρωσία.

Ρωσία - Porsche Taycan Sport Turismo

Η επικείμενη απαγόρευση πώλησης πολυτελών αυτοκινήτων που κατασκευάζονται στην Ευρώπη θα αποτελέσει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μέρος του τέταρτου γύρου κυρώσεων που επιβάλλει η ΕΕ στη Ρωσία λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία.

Η εν λόγω κίνηση για απαγόρευση των εξαγωγών αυτοκινήτων στην Ρωσία αξίας άνω των 50.000€ έχει περισσότερο συμβολικό βάρος, παρά οικονομικό. Τόσο για τη Ρωσία όσο και για τους ίδιου τους κατασκευαστές. Πιο συγκεκριμένα, η Ρωσία αντιπροσωπεύει περίπου το 2% των παγκόσμιων πωλήσεων για τις μάρκες πολυτελών οχημάτων της Ευρώπης και η ισχυρή παγκόσμια ζήτηση για τα αυτοκίνητα του είδους θα μπορούσε να αντισταθμίσει τις χαμηλότερες εξαγωγές στη Ρωσία.

Mercedes-AMG EQE - Ρωσία

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ