Επικαιρότητα Κόσμος

Η Γερμανία δηλώνει πως θέλει να αποτρέψει την εξαγορά ντόπιων αυτοκινητοβιομηχανιών από ξένες εταιρείες

Η κυβέρνηση της Γερμανίας είναι διατιθέμενη να αποκτήσει μερίδια σε βασικές εγχώριες εταιρείες για να αποτρέψει τις εξαγορές τους από ξένες, ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας της χώρας παρουσιάζοντας μια σημαντική μεταστροφή στη βιομηχανική στρατηγική, η οποία, όπως δήλωσε, είναι απαραίτητη πλέον για τη διασφάλιση της ευημερίας της χώρας.

Ο διαμόρφωση μιας «αμυντικής γραμμής» στη Γερμανία στον τομέα της βιομηχανίας καθοδηγείται αυτή τη στιγμή από έντονες ανησυχίες που σχετίζονται με τις προσπάθειες ξένων εταιρειών – κυρίως κινεζικών – να εξαγοράσουν ντόπιους κολοσσούς. Ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, Peter Altmaier, δήλωσε επ’ αυτού ότι η επιβίωση μεγάλων εταιρειών, όπως η Thyssenkrupp, η Siemens, η Deutsche Bank και οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Γερμανίας αποτελούν ζήτημα εθνικής σημασίας.

«Η προσπάθεια αυτή μπορεί να φτάσει μέχρι και στο σημείο το κράτος να αποκτήσει προσωρινά μερίδια στις εταιρείες – όχι να τις εθνικοποιήσει, αλλά να εμποδίσει τις βασικές τεχνολογίες να πωλούνται και να εγκαταλείπουν τη χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Peter Altmaier σε συνέντευξη Τύπου.

Η Altmaier δήλωσε πως ο χάλυβας και το αλουμίνιο, τα χημικά, η μηχανολογία, τα μηχανήματα εγκαταστάσεων, τα οπτικά, ο ιατρικός εξοπλισμός, τα αυτοκίνητα, οι πράσινες τεχνολογίες, η άμυνα και η αεροδιαστημική αποτελούν τους βασικούς βιομηχανικούς τομείς της Γερμανίας

Παρουσιάζοντας την έκθεση «Εθνική Στρατηγική για τη Βιομηχανία 2030», ο Peter Altmaier δήλωσε ότι προτιμά το κράτος να μην παρεμβαίνει στις εταιρείες, ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα γίνει αν χρειαστεί.

Όπως δήλωσε, ο μετασχηματισμός της Κίνας από πελάτη σε ανταγωνιστή, σε συνδυασμό με την ταχεία ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, είναι αυτό που ωθεί αυτή τη στιγμή τη Γερμανία ώστε να υπερασπιστεί τη βιομηχανία της._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου